În timp ce în România paralelă a PSD economia duduie, în România noastră, de la începutul anului și până în prezent, aproape două milioane de tineri au aplicat la joburi în străinătate!

Cei mai interesați să plece din țară sunt românii cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, care au aplicat la peste 850.000 de oferte de locuri de muncă. Pe locul doi sunt cei mai tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, aceștia aplicând la 450.000 de oferte. Și cei cu vârste între 36 și 45 de ani au aplicat la peste 380.000 de job-uri! Chiar și românii care au peste 45 de ani, o categorie mult mai conservatoare, au aplicat la peste 220.000 de joburi.

De ce? Simplu! Salariile mărite despre care vorbește PSD nu amortizează nici pe departe scumpirile pe linie, de la produsele de la raft, la facturi și servicii. Din contră, forța de cumpărare a românului obișnuit a scăzut. Astăzi, cu milionul cu care îți făceai ceva cumpărături din market, nu mai faci mare lucru!

Prostia și ticăloșia ridicate la rang de politică mare, nesiguranța zilei de mâine, teama că intri cu o boală banală într-un spital și riști să nu mai ieși viu, educația care se face după programe prăfuite și cu miniștri haotici și fără viziune, nesiguranța pe străzi și creșterea infracționalității, coabitarea bolnăvicioasă între infractori, oamenii legii și cei din politică, stresul cotidian… toate acestea îi determină pe români să nu mai creadă în perspectiva unei vieți decente în România.

Pe nesimțite, problema autostrăzilor lipsă sau a spitalelor învechite și cu dotări deficitare a ajuns să fie depășită de cea a demografiei.

Pitești, orașul meu, devine de la un an la altul tot mai îmbătrânit. Forța de muncă migrează nu doar în afară, dar și spre orașe mult mai dezvoltate ale țării, acolo unde există o ofertă a job-urilor infinit mai variată și bine plătită.

În Pitești nu sprijinim tinerele familii prin stimulente financiare pe care alte administrații la acordă, spre exemplu, la nașterea unui copil.

În Pitești nu avem un sistem prietenos de educație, cu școli bine dotate; de elementarul after school, atât de necesar în contextul socio-economic actual, nu mai vorbesc!

În Pitești, un loc la creșă în cartierul în care locuiești a ajuns să fie un deziderat greu de atins.

În Pitești, administrația locală nu are grijă de sănătatea cetățenilor săi, nedeținând niciunul dintre spitalele pe care le are pe raza sa administrativ-teritorială (și nici nu a fost în stare să ridice unul nou!).

Piteștiul este izolat ca infrastructură de transport de localitățile învecinate, căci aceeași administrație locală nu a fost în stare să pună la punct atât de necesara zonă metropolitană.

Piteștiul este din ce în ce mai aglomerat, din ce în ce mai puțin verde, din ce în ce mai lipsit de perspective, deși se află la numai doi pași de București.

Ei bine, toate aceste lucruri reprezintă tot atâtea sarcini de rezolvat pentru o viitoare administrație, alta decât PSD. Refuz să cred că piteștenii vor mai putea gira încă un mandat social-democrat, după 30 de ani pierduți pentru orașul nostru.