România a avut guvernări mai bune sau mai rele. Unii s-au rezumat să se plângă pe margine, alții s-au apucat de treabă. De aceea, astăzi, în România, avem administrații locale care performează la nivel înalt și administrații care au rămas de coada căruței. E motivul pentru care Oradea inaugurează la final de an, într-o singură zi, șapte pasaje rutiere, iar Piteștiul sufocat de trafic mai inaugurează… 10 semafoare.
Nivelul de trai al cetățenilor este strâns legat de performanța administrațiilor locale. Ele atrag bani și se zbat pentru spitale civilizate, pentru școli moderne, pentru infrastructură rutieră ș.a.m.d.
Așa am ajuns să avem orașe care atrag cetățenii ca un magnet și orașe care sunt părăsite constant de populația activă.
Pe drept cuvânt, piteștenii cer soluții. Prima care se impune, dacă vrem să generăm schimbările de care Piteștiul nostru are nevoie, este schimbare administrației locale PSD, cu tot cu metehnele ei de peste 30 de ani: sifonarea banului public, lipsa de transparență, lipsa de performanță și viziune, corupția.
De ce e urgent să o facem și care sunt reformele de care avem nevoie? Despre asta vă invit să dezbatem împreună în perioada următoare!

Adauga comentariu