,,Dialoguri Economice pentru Regenerare Urbană”, eveniment care a avut loc week-end-ul trecut la Sinaia, mi-a confirmat încă o dată faptul că e vital ca Piteștiul și Argeșul să iasă de sub influența PSD. Este frustrant să afli în fiecare zi cum la alții se poate, cum alte administrații își respectă cetățenii, cum anii distanță între noi și restul lumii civilizate se înmulțesc de la un mandat la altul!

Vă spuneam că multe lucruri au fost făcute cu bani puțini. Și nu doar că au fost făcute cu bani puțini, dar au adus și economii importante la bugetul local! Vă dau doar un exemplu!

În Sinaia, nimeni nu stă la coadă în Primărie și nici nu se APLEACĂ la ghișeu. Poți să-ți programezi vizita pentru că știi exact când e program cu publicul pentru fiecare tip de solicitare, poți să plătești on-line și să afli informații foarte multe de pe site. Dacă totuși ajungi în Primărie, funcționarii te tratează de la egal la egal, la un birou așezat în spațiu deschis, care a rămas așa, în ciuda insistențelor poliției care impune spațiu închis și odiosul ghișeu.

Aroganța funcționarilor, care par tot timpul sufocați de sarcini (și poate chiar sunt din cauza proastei administrări a Primăriei Pitești), senzația că îți fac un mare serviciu pentru lucruri banale ce ar trebui rezolvate de acasa, online, e motivul pentru care piteștenii detestă interacțiunea cu angajații Primăriei. Digitalizarea este soluția smart și primul pas pentru clădirea unei relații normale cu cetățeanul.

Nu, nu mai vreau pentru piteșteni grilaje și gemulețe în dreptul cărora trebuie să se aplece! Nu mai vreau ghișeuri pentru lucruri pe care le pot rezolva extrem de simplu din fața calculatorului! Vreau o bază integrată de date, cum au și cei de la Primăria Sinaia, care să poată fi accesată chiar dacă… doamna sau domnul bugetar este plecat în concediu.  Vreau ca piteștenii să își poată vizualiza în mod transparent în ce stadiu de rezolvare se află cererea lor!

Toate acestea țin nu de o administrație smart, ci de o administrație de bun simț, care are respect pentru timpul și banii contribuabililor.

,,Aici și acum” trebuie să devină și sloganul administrației piteștene în raport cu cetățeanul, nu… ,,la sfântu’-așteaptă!”.