Săptămâna aceasta, consilierii locali vor vota Bugetul Piteștiului pe 2022. Este un pas important, dar nu suficient, consideră consilierul local Mihai Coteț. Potrivit acestuia, Piteștiul are nevoie urgent de o strategie pe termen mediu și lung, așa cum au convenit, înainte de campanie, toți actorii politici, dar și mediul de afaceri și societatea civilă. Președintele interimar al PNL Pitești a lansat invitația tuturor colegilor săi din Consiliu Local, indiferent de coloratură, dar și Executivului, ca anul acesta să fie anul în care se pune bazele unei strategii coerente, transparente și cu pași clari de parcurs.
,,Proiectele pe care le-am susținut în campania electorală nu erau fluturași de agățat voturi, ci reprezentau agenda noastră de lucru pentru următorii patru ani. Anul trecut să spunem că a fost unul în care am avut de achitat multe note de plată restante și vom mai avea de plătit. Anul acesta, însă, este obligatoriu să ne adunăm la aceeași masă și să punem la punct strategia de dezvoltare a Piteștiului pentru următorii 10-15-20 de ani. Dacă nu știm exact unde vrem să ajungem, vom avea în continuare același Pitești încorsetat financiar, același Pitești din care tinerii pleacă pentru că nu au alternative. Vorbeam cu toții, înainte de campanie, despre dezvoltarea Piteștiului de o parte și de alta a râului Argeș, despre zone metropolitane funcționale care să genereze servicii de calitate pentru toți beneficiarii, vorbeam despre identitatea de brand a Piteștiului în jurul căreia se poate genera dezvoltare, vorbeam despre asigurarea de servicii medicale sigure și de calitate și de școli digitalizate. E timpul să stabilim obiective clare în acest sens, să identificăm resursele, să apelăm la toți polii de sprijn, de la mediul de afaceri la parlamentarii noștri, și să acționăm ca o echipă pentru Pitești.” a declarat consilierul local Mihai Coteț.

Sursa: săptămânalul Ancheta

 

P.S.: A mai trecut un an. La anul se încheie un mandat, iar municipalitatea nu a considerat de cuviință să realizeze poate cel mai important document necesar pentru dezvoltarea unui oraș. Nici măcar PUG-ul nu a fost dus la bun sfârșit, fiind ținut la sertar din cauza unor interese care nu au nicio legătură cu cele ale comunității.

Adauga comentariu