Recent, la Primăria Pitești, a avut loc un simulacru de dezbatere pe marginea semaforizării Piteștiului. Cetățenii se plâng, pe bună dreptate, că orașul a fost sufocat de pădurea de semafoare. Primarul PSD le transmite că realitatea aceasta este doar în capul Opoziției, că oamenii sunt foarte mulțumiți și că urmează să monteze mult mai multe, motiv pentru care a mai semnat cinci contracte de finanțare în acest sens!!!
Sistematizarea traficului printr-un sistem de semaforizare smart reprezintă viitorul pentru orice oraș care nu vrea să se sufoce – sunt perfect de acord cu concluzia profesorului universitar Valentin Stan, cel care se va ocupa de extinderea sistemului de semaforizare din Pitești. Același profesor a declarat și că este o prostie să instalezi semafoare din 200 în 200 de metri, iar la Pitești avem semafoare și din 50 în 50 de metri.
Alta este, însă, marea problemă! Niciun oraș nu seamănă cu altul. Ceea ce merge la Arad nu înseamnă că merge la Pitești, un oraș care are un specific aparte, dat atât de geografie cât și de infrastructura extrem de săracă. Orașul nostru suferă din cauza faptului că, în ultimele decenii, nu a beneficiat decât de o singură centură ocolitoare.
Nu s-a făcut nici măcar un singur pod peste Argeș, deși s-a vorbit de două, ba chiar de trei, până în prezent. Ca într-un fel de noaptea minții, ceea ce ne-a oferit actualul primar PSD au fost ghivece cu flori pe podul cel vechi, păzite de poliție și camere de luat vederi.
Nu s-a desființat calea ferată pentru transformarea sa în arteră rutieră, așa cum s-a tot enunțat din patru în patru ani, în preajma alegerilor.
‼Arterele rutiere suspendate sunt de domeniul SF în Piteștiul în care până și realizarea unei amărâte de străduțe se soldează cu inundații la cea mai mică ploaie.
Piteștiul suferă din cauza faptului că, în toți acești ani, nu a beneficiat de nicio rută nouă care să degreveze traficul din ce în ce mai sufocant.
Ce sistematizăm noi acum, un trafic aglomerat care va fi și mai aglomerat din cauza faptului că primarul PSD are o slăbiciune pentru semafoarele în exces, în prag de alegeri?!
Dăm bani pentru studii care să ne spună cum să avem un trafic mai fluent, dar niciun studiu din lume nu va putea ține loc de ceea ce Piteștiul are cu adevărat nevoie: infrastructură rutieră! Aici ar trebui dirijați banii noștri, ai cetățenilor!
Și încă ceva: pentru că primarul consideră că piteștenii sunt niște puturoși care vor trecere de pietoni și la ieșirea din scara blocului, acesta a anunțat că urmează să mai desființeze din ele.
,,Pe de o parte opoziția zice că nu e bine, domnul primar zice altceva… Noi ce să înțelegem?” – se întreabă, ingenuu, un consilier PSD, ca și cum realitatea ar putea avea culoare politică.
Coborâți cu picioarele pe pământ, domnilor! Vorbiți cu piteștenii, întrebați-i cât de smart sunt experimentele voastre și ce părere au că urmează să le dublați numărul de semafoare în oraș și implicit timpul în trafic. Gândiți-vă că va începe școala și că orașul se va bloca.
La Timișoara, după cinci ani de experimente, 130 de semafoare vor fi desființate. La Pitești va începe nebunia!

Adauga comentariu