Bugetul Piteștiului este cel mai important document al unei administrații locale iar dezbaterea pe marginea lui reprezintă un minim act de transparență din partea Executivului. Nu a fost chiar o dezbatere, a fost o prezentare de buget în fața invitaților, a angajaților și a colegilor de partid ai primarului Piteștiului.
Consilierii PNL Pitești au depus amendamentele cu aceeași speranță și dorință de a fi integrate în buget, pentru că reprezintă solicitările cetățenilor. Unele dintre ele au mai fost avansate și anii anteriori, altele sunt noi, venite tot ca urmare a discuțiilor cu piteștenii:
➤stimulent naștere copii – 2.500 lei/copil;
➤studiu fezabilitate pentru poduri peste râul Argeș;
➤acordare sprijin elevi ,,Primul ghiozdan” – 150 lei/copil;
➤proiectare, extindere și transformare a Grădiniței cu Program Normal din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Simionide” Pitești, în grădiniță cu program prelungit;
➤studiu fezabilitate Parc Tehnologic;
➤dulăpioare pentru trei unități de învățământ (proiect pilot);
➤jocuri Playform;
➤reabilitare străzi: Butculescu, Peligrad, Aleea Stadionului, Apostolescu, Turcești;
➤amenajare locuri grătar.
După această așa-zisă dezbatere a Bugetului va urma, ca de obicei, zbaterea Bugetului. Realizările de până acum au dovedit că nici jumătate dintre proiectele votate la început de an nu sunt implementate, la fel cum nici un sfert din promisiunile electorale dintr-un mandat nu sunt acoperite. Probabil de aceea nu ni s-au pus niciodată la dispoziție execuțiile bugetare.
Altfel, Bugetul este superb, cifrele nemaivăzute, Piteștiul duduie de bunăstare și dezvoltare.

Adauga comentariu