Stimulentul de 2500 de lei a picat din nou la vot, în Consiliul Local Pitești. Consilierul Mihai Coteț susține că în spate se află primarul Piteștiului, care și-a asigurat majoritatea în Consiliul Local și nici nu mai este nevoie să deschidă gura pentru a se opune, din moment ce sunt alții dispuși să o facă.
,,Primarul PSD al Piteștiului a spus din nou NU stimulentului de 2.500 de lei pentru nou-născuți! Pentru asta și-a cumpărat majoritatea mult dorită: acum are exact numărul de consilieri care să îi pice la vot proiectele pe care le-am propus în favoarea piteștenilor. Aproximativ 8000 dintre cetățenii Piteștiului au semnat, considerând că acest proiect este oportun. În privința legalității nu avem niciun dubiu.
Recent, și conducerea Primăriei Constanța a decis să acorde acest stimulent. Au votat în unanimitate și consilierii PSD, și cei de la PNL, iar primarul liberal a susținut inițiativa, fără să o blocheze prin intermediul aparatului din subordinea sa. Din 2017, Primăria Capitalei acordă acest stimulent. De atunci și până în prezent a fost călcată de către Curtea de Conturi de nenumărate ori. Nu s-a constatat nicio nelegalitate.
Așa cum ne-am așteptat, primarul PSD al Piteștiului și-a așezat din nou pionii pe tablă: aparatul de specialitate al Primăriei și foștii noștri colegi pe care i-am eliberat de povara de a fi liberali. Prin intermediul aparatului de specialitate s-au acordat avizele de nelegalitate. Prin intermediul celorlalți doi s-a asigurat un spectacol de toată jena. Nicicând nu mi-a fost dat să văd atâta energie consumată de un ales pentru a se poziționa împotriva celor care l-au votat, împotriva piteștenilor.” a transmis consilierul local Mihai Coteț, adăugând: ,,Nu ne oprim aici, vom continua strângerea de semnături și vom redepune proiectul.”

(Sursa: Ancheta)

Adauga comentariu