Prefectura Argeș a atacat în instanță Hotărârea de Consiliul Local luată de majoritatea primarului PSD prin care a fost blocată transformarea Pădurii Trivale în ARIE PROTEJATĂ.
Motivele sunt de ordin legal, aceleași pe care le-am semnalat și noi în Plângerea prealabilă înaintată Primăriei Pitești: proiectul, de o importanță capitală, nu a beneficiat de transparență decizională, nefiind supus consultării publice. Și nu este singura încălcare a legii!
În 2021, Consiliul Local Pitești a votat în unanimitate pentru ARIE PROTEJATĂ. Acum, cu o majoritate fragilă, de strânsură (PSD + consilieri procurați la bucată), pe repede-nainte ca nu cumva să afle piteștenii, primarul PSD a pus cruce unei munci de 13 ani, sfidând specialiștii tuturor instituțiilor și ONG-urilor care au muncit pentru ca Pădurea Trivale să devină ARIE PROTEJATĂ. Toate acestea ridică mari semne de întrebare cu privire la adevăratele motive pentru care primarul PSD se opune din răsputeri ariei protejate.
Dacă vrea pădure parc, Primăria Pitești să respecte mai întâi legea și să consulte cetățenii! Ne îndreptăm spre 10.000 de semnături, 10.000 de piteșteni care doresc ca pădurea să fie protejată. Nu vrem ca aurul nostru verde, gura noastră de oxigen, să devină din nou parcul lor de distracții!

Adauga comentariu