După o pauză de trei ani, Pitești Science Festival a revenit în Argeș, în format fizic. Mii de copii și părinți s-au adunat în Piața Primăriei, pentru a asista la experimente inedite și a realiza că știința este mult mai ușoară atunci când este predată în mod atractiv și pe înțelesul lor. Adică altfel decât le este predată, în mod curent, la orele de chimie și fizică… Festivalul a fost inițiat de către trei români eminenți, absolvenți de Oxford: Eliza Casapopol, Oana Romocea şi Sandor Kruk. Eliza și-a luat licența în Matematică la Oxford, în Marea Britanie și lucrează la Microsoft, în Olanda, iar Sandor Kruk a obținut doctoratul, tot la Oxford, în astronomie, și lucrează la Institutul Max Planck din Germania.

Mihai Coteț este unul dintre sponsorii tradiționali ai evenimentului, omul de afaceri sprijinind proiecte educative încă dinainte de a intra în politică.

 

,,Am investit mereu în educație, atât în proiecte educative cât și în dezvoltarea bazei materiale la școlile la care au învățat copiii mei, și nu numai. Am considerat întotdeauna că, în calitate de părinte, trebuie să fiu un partener al școlii, în calitate de cetățean trebuie să mă implic, iar în calitate de om de afaceri se impune să fac ceva mai mult.. Astăzi, în calitate de consilier local, lipsurile cu care ne confruntăm, ca și comunitate, se resimt și mai apăsător. Realmente, acestei generații minunate de tineri nu avem să le oferim prea multe motive pentru a rămâne în Pitești. Nu vor putea fi medici într-un spital modern, decât dacă vor merge la Mioveni, nu vor găsi prea multe job-uri bine plătite, nu vor avea alternative variate și calitative de petrecere a timpului liber, nu vor beneficia de un nivel de trai prea ridicat. Este cu atât mai dureros cu cât și copiii mei s-au apropiat de vârsta la care urmează să decidă care este orașul, în țara sau în lumea asta, în care se vor stabili cu serviciul și traiul de zi cu zi. La acest moment, Piteștiul nu se află printre ele. Dincolo de bucuria pe care ți-o prilejuiește un festival precum Pitești Science Festival, e și un pic de tristețe văzând atâția tineri extraordinari care aleg să nu construiască aici, alături de noi. Copiii noștri fac parte dintr-o generație care nu mai vrea să fie una de sacrificiu, căci pentru a ridica Piteștiul acolo unde ar fi trebuit să fie, realmente mai e nevoie de o generație.” a declarat omul de afaceri Mihai Coteț.

Sursa: ziarul Ancheta

Adauga comentariu