Devine din ce în ce mai evident că o administrație liberală înseamnă pentru aproape toate comunitățile dezvoltare și un nivel de trai sporit pentru cetățeni. A fost o reală plăcere să învăț din experiența colegului liberal din Sinaia, primarul Vlad Oprea, gazdă a evenimentului ,,Dialoguri economice pentru regenerare urbană”.

Sinaia de azi e rodul unei viziuni de planificare urbană coerentă.

În 2013, municipiul era un uriaș șantier. În șase ani a fost schimbată toată infastructura subterană, au fost refăcute piațetele și trotuarele și iluminatul public care este regenerabil. Dar, cel mai important, 98% din investiție a fost acoperit de la Uniunea Europeană, și doar 2 % de la bugetul local!

Până în prezent, Sinaia a atras 25 de milioane de euro din fonduri europene, adică peste 2200 de euro pe cap de locuitor.

La Sinaia se construiește un spital nou, în curând clădirea va fi gata. Ghiciți cu ce bani! Tot cu fonduri europene într-o proporție covârșitoare! De ce? Simplu: administrația nu este interesată de comisioane pentru sine și partid.

Tot cu finanțare de la Uniune s-a modernizat și domeniul schiabil de lângă oraș, astfel încât, Sinaia a primit, în Austria, premiul ,,The Best Ski Resort” – fiind desemnată cea mai frumoasă stațiune de schi din România.

Dezvoltarea localității se face ,,aici și acum”, așa cum sună logo-ul orașului.

De acest ,,aici și acum” are nevoie și Piteștiul nostru, pentru că, până în prezent, administrația PSD ne-a adus doar ,,scuze, regrete eterne și amânări”.