13 ani s-a muncit pentru întrunirea tuturor condițiilor pentru ca Pădurea Trivale să fie declarată arie protejată. Urma să se dea Hotărâre de Guvern în acest sens, iar primarul PSD a făcut tot posibilul să împiedice această decizie. Astăzi, majoritatea pe care a răzgândit-o în Consiliul Local va vota pentru ca bună parte din pădurea care putea fi protejată să fie tranformată în pădure parc.
Care este diferența despre care nimeni nu vă spune, oferindu-vă doar jumătăți de adevăruri? Pădurea din aria protejată se poate retroceda, DAR proprietarul nu are voie să se atingă nici măcar de un singur copac, ca să nu mai vorbim că nu are voie să construiască absolut nimic. Asta înseamnă că niciun rechin imobiliar sau ,,băiat deștept” nu va mai avea interesul ca, pe mână cu decidenții, să pună mâna pe pădurea piteștenilor.
În schimb, pădurea parc nu poate fi retrocedată, DAR poate ajunge oricând în posesia unui privat pentru că un titlu executoriu poate duce la pierderea ei! Primăria Pitești a pierdut miliarde în urma unor titluri executorii. Pune Gentea gaj proprietățile sale imobiliare și pensia de miliarde dacă vom pierde Pădurea Trivale în urma unui titlu executoriu? Cum poți să-ți asumi un asemenea risc imens în numele tuturor piteștenilor?
⛔ATENȚIE! În pădurea parc se poate construi, de aici și marea miză pentru care primarul și ai lui nu doresc arie protejată nici în ruptul capului!
ÎN CONCLUZIE: Pădurea parc o poți și pierde și pe ea se poate și construi, iar pădurea arie protejată nu va mai fi dorită de niciun rechin imobiliar, pentru că legea nu-i permite să facă absolut nimic în ea!
Ni se spune că Primăria Pitești va pierde controlul asupra Pădurii Trivale dacă va deveni arie protejată. Da, asta vrem, ca Primăria Pitești să piardă controlul și pădurea să fie gestionată de un custode care respectă legislația în vigoare și care va putea permite desfășurarea de activități care să nu pericliteze natura.
Sub controlul Primăriei Pitești am pierdut, în ultimele decenii, nenumărate terenuri din domeniul public. Am pierdut hectare întregi din pădurea noastră, în urma unor împroprietăriri mai mult decât dubioase.
Azi, proprietarul de la Primăria Pitești, care până acum a fost jupân peste tot ce a însemnat urbanism, cu consecințe nefaste, care a girat transformarea centrului într-un deșert, distruge spațiu verde ca să ridice o creșă. Acestea sunt fapte dincolo de orice dubiu. De aceea Pădurea Trivale nu trebuie să ajungă pe mâinile lor!

Adauga comentariu