Ar trebui să ne bucurăm că, așa cum s-a lăudat administrația locală, avem cel mai mare buget de la 2021 încoace. Ar trebui să ne bucurăm în ciuda faptului că nu ne-au fost acceptate decât o mică parte dintre amendamente.
Doar că, privind atent, dincolo de marketingul politic din administrația locală, nu avem cum să nu vedem excedentul bugetar la fel de istoric, ceea ce înseamnă că anii anteriori primarul nu și-a făcut treaba, rostogolind banii de la un an la altul.
Am spus întotdeauna că nu bugetul este important, ci execuția bugetară, adică ceea ce constați că ai reușit să faci din ce ți-ai propus, în timpul exercițiului bugetar.
În calitate de consilieri locali, am luptat pentru a bugeta proiecte prioritare pentru piteșteni, dar în acest mandat primarul a dat curs doar… tichiilor de mărgăritar. Și atunci, cum să mai votezi actualul buget? Nu aveam nicio emoție că nu va trece Primarul ne-a asigurat public faptul că face ce vrea din majoritatea lui procurată, care nu mișcă în front.
În spirit de glumă, colegul Răzvan Șerbănoiu a cerut președintelui de ședință să anunțe că bugetul s-a votat, pentru ca angajații din sală (în număr mare, ca nu cumva să mai aibă loc picior de piteștean) să poată aplauda și ovaționa, potrivit scenariului. Și au aplaudat. Doar vorbim de încă un buget istoric, plin de promisiunile neîmplinirilor istorice.

Adauga comentariu