Nu e ușor lucru să reușești, într-un interval foarte scurt de timp, să smulgi acea majoritate care să îți permită să trimiți acasă Guvernul Viorica Dăncilă, cel mai dezastruos guvern pe care l-a avut România după ’89 încoace. Ar fi trebuit să fie mai ușor, însă coloana vertebrală este lucru destul de rar în politica românească.

Deși ,,Dăncila” este unitatea de măsură oficială a prostiei și oportunismului din momentul în care Liviu Dragnea a făcut-o pe Viorica premier, PSD defilează cu ea în frunte, s-o facă prezident, jignind în continuare milioane de români prin mesajele manipulatoare și cu grave fracturi de logică și de bun simț.

Viorica Dăncilă este cea care a continuat vulnerabilizarea imaginii României, după ce șeful ei a fost închis. În demersurile ei păguboase pentru o țară întreagă a fost sprijinită de bună parte dintre liderii PSD, cărora li s-au adăugat baronii locali și alte personaje stridente, cu veleități de interlopi sau recuperatori. Cu toții au căpușat bugetul de stat, fie prin programe de întors parandărătul la partid, fie prin angajarea în masă a rubedeniilor sau a persoanelor de proastă factură și pregătire.

Același PSD a scos oamenii în stradă, în încercarea de a mutila legile justiției, pentru a-și scăpa infractorii din partid. Același PSD a scos infractorii pe străzi. Același PSD a creat posibilitatea ca administrațiile județene și locale să-și majoreze fără limită salariile, în detrimentul investițiilor sau a sprijinului care ar fi trebuit acordat persoanelor cu dizabilități.

Același PSD ne-a îndatorat pentru generații. Același PSD a umflat cu privilegii și pensii speciale oameni care nu sunt cu nimic mai speciali decât restul românilor.

Același PSD a substituit meritocrația cu prostia.

Din cauza aceluiași PSD, nouă oameni pleacă din România, în fiecare oră, lăsând în urmă o țară din ce în ce mai depopulată și îmbătrânită.

Din cauza PSD nu avem nici astăzi autostrada Sibiu-Pitești!

Din cauza PSD, cei 6% din PIB pentru Educație au rămas o promisiune.

Din cauza PSD sistemul sanitar este departe de ceea ce ar trebui să fie.

Din cauza PSD riscăm să pierdem milioane de euro, bani europeni!

Ei bine, același PSD s-a așezat, astăzi, pe margine, și spune că… se amuză privind către Guvernul Orban. Au adus țara pe marginea prăpastiei și acum… se amuză. Privesc ca la teatru, ca și cum altcineva ar fi vinovat că s-a ajuns în acest punct, în care înlăturarea unui guvern a devenit prioritatea zero a unei țări întregi.

Cât de penibil și inadecvat să fii? Cât de ticălos? Cât de sărac cu duhul?… Atât cât să te cheme… PSD.