Vineri seară, la București, a fost inauguat spitalul construit de Asociația Dăruiește Viață, spital la care au contribuit, prin donații, 350.000 de români și 8000 de companii.
Vorbim despre singurul spital pentru copii ridicat în ultimii 30 de ani, o construcție impresionantă ridicată pe 9 niveluri, cu aparatură de ultimă oră, cu condiții de cazare civilizate (saloane de două paturi, cu toaletă proprie și paturi pentru părinții însoțitori).
Spitalul are secții de oncologie, chirurgie, neurochirurgie și radioterapie după standarde internaționale, astfel încât părinții a căror copii primesc cruntul diagnostic să nu mai fie nevoiți să caute soluții în afara țării. Asta dacă își permit…
Românii au făcut ceea ce statul era dator să facă, dar nu a fost în stare. În patru ani, o mână de oameni de la ,,Dăruiește viața” a mutat munții din loc și a ridicat un spital, punând în mișcare coștiințele și resursele de generozitate ale românilor.
În tot acest timp, la Pitești, pentru spitalul municipal așteptat de atâția ani, nu s-a făcut decât un… studiu de oportunitate și asta pentru că primarul orașului nu e convins că cetățenii merită să fie tratați în condiții civilizate. Ca atare, a cheltuit o grămadă de bani pentru ca cineva să-i spună că DA, ESTE OPORTUN, că e nevoie de o clădire nouă, prin pereții și mobilierul căreia să nu colcăie nosocomialele, de o clădire fără tradiționalele saloane cu baia la capătul holului, cu circuite medicale optime și aparatură modernă.
În loc să trecem direct la un studiu de fezabilitate serios (nu unul ,,la mișto”, achiziționat cu 166.000 lei, pentru un spital estimat la 90 milioane de euro!) și să demarăm cu toate motoarele turate realizarea spitalului municipal, să profităm de fondurile prin PNRR, s-a preferat tragerea de timp. Încă un mandat din viața Piteștiului a fost irosit doar pentru că încă un primar PSD nu a vrut servicii medicale decente pentru piteșteni. Sănătatea acestora este gestionată de la Consiliul Județean Argeș, specializat în cârpiri și nominalizarea de manageri incompetenți sau cercetați de DNA și DIICOT.
Exemplul dat de Asociația Daruieste Viata demonstrează că românii, dacă sunt uniți, pot face lucruri mari. La fel și piteștenii, dacă vor înțelege că stă în puterea lor să determine administrația locală să guverneze în interesul comunității, după prioritățile legitime ale comunității.

Adauga comentariu