Pentru că m-a asaltat în ultima perioadă, ca la un semn, cu comentarii, am de făcut câteva observații pentru gherila de Facebook a PSD, inclusiv cea din Topoloveni, Mioveni, Ștefănești și localitățile limitrofe, care ne explică nouă, piteștenilor, cât de binecuvântați suntem de când am devenit Orașul Semafoarelor:
?Nu am spus niciodată că traficul din Pitești nu ar trebui sistematizat prin toate mijloacele care pot genera o fluență mai mare a acestuia și o siguranță a pietonului: semaforizare, înființare de giratorii, desființare de sensuri unice, noi căi rutiere ș.a.m.d..
?Trafic fluidizat nu înseamnă, însă, trei rânduri de semafoare într-o sută de metri și postarea de semafoare chiar și în parcări! Acest absurd l-am semnalat constant și eu, și piteștenii care nu, nu suntem profesori universitari în trafic, dar îl simțim zilnic pe pielea noastră și avem capacitatea să facem comparație între ce a fost înainte și ceea ce este acum. Și țineți cont, mulți au fost plecați în vacanță și încă nu a început școala!
?Observ că, pe linie de partid, s-a transmis punctajul următor: ,,Pentru noi, pietonii, e mult mai bine, ne simțim în siguranță”. Și eu îmi doresc ca Piteștiul să fie, mai degrabă, orașul pietonilor și al bicicliștilor, dar să fii pieton nu înseamnă doar să apeși pe un buton, la trecerea de pietoni. Înseamnă și să ai trotuare adecvate, să poți trece cu copilul cu căruciorul și, foarte important, să nu înghiți noxele sutelor de mașini care stau blocate la semafor. Mai mult, primarul PSD a anunțat că vor fi desființate treceri de pietoni, declarând public că piteștenii sunt comozi și ar fi în stare să ceară trecere de pietoni și la scara blocului.
?S-a argumentat că pentru blocajele în trafic tot piteștenii sunt vinovați, pentru că ar conduce cu o viteză mai mare decât cea legală. Cu cât? Cu 10 kilometri mai mult pe oră, pe o distanță de 200 de metri? Că mai mult nu au cum, că se îngâtuie la următorul semafor… Cu alte cuvinte, dacă sistemul acesta nu funcționează cum trebuie, din contră, generează blocaje, este tot vina șoferilor, altfel ar fi super-eficient, dar suntem noi niște bizoni în trafic.
?Mi se spune că sunt bun doar de critică și nu vin cu soluții. În primul rând, nu sunt în poziția decidentului. Ați ales un primar, el este decidentul, iar decidentul a anunțat fericit că a mai semnat niște contracte prin care vor fi montate alte sute de semafoare, după ce vor mai fi puse câteva zeci, rămase restante din primul proiect. În Timișoara s-au scos din start câteva sute de semafoare, pentru că, după o experiență de câțiva ani, s-a demonstrat că nu aveau nicio eficiență, din contră, generau veșnice blocaje în trafic. Noi, cu ani buni în urma orașelor civilizate, în loc să învățăm din greșelile lor – măcar atâta avantaj să avem -, ne grăbim să le dăm copy-paste fără niciun discernământ. Vă întreb: cum poți anunța atât de senin, într-o conferință de presă, că tu, primarul, pentru că vrei și pentru că poți, ai semnat niște contracte și mai pui niște sute de semafoare prin oraș?! Așa, cadou! Și asta nu e tot: mai anunți și că te-ai înscris în niște proiecte care vizează reducerea noxelor de dioxid de carbon. Cum? Împânzind orașul de semafoare și ținând mașinile cu motoarele ambalate la stop?!
?Nu vi se pare ciudat că, în ajun de campanie, se constată așa, un mod de operare specific membrilor PSD care s-au perindat la conducerea Primăriei Pitești? Înainte de campanie, Pendiuc desfășura operațiunea ,,Publitrans”, care i-a adus și condamnarea în ani de închisoare.
Cornel Ionică moderniza pentru a doua oară centrul Piteștiului, cu tot cu celebra toaletă de 400.000 de euro, ,,uita” un ovoid pe sub Sala Polivalentă, ceea ce a dus la pierderea de miliarde bune din bugetul local și o dădea în bară și cu Bazinul Olimpic unde, din cauza unor socoteli proaste, s-au pierdut alte miliarde. Nu a plătit încă nimeni pentru așa gafe și asemenea risipă din bani publici!!!
Astăzi, actualul primar PSD își netezește campania electorală cu sute de semafoare, cu stații care au costul unui apartament, cu arteziene, cu înlocuirea de borduri sau desființarea de spații verzi.
?Nu am absolut nimic cu sistematizarea traficului rutier, dar să se facă în mod coerent, cu gândul la cetățeni și banul public, nu la buzunarul celor care beneficiază în mod direct de această întreagă nebunie.

Adauga comentariu