Bugetul Piteștiului, care se votează la începutul fiecărui an, nu este o noțiune abstractă. Este vorba despre dezvoltarea comunității noastre. Până pe 25 ianuarie, Bugetul pe anul în curs se află în faza de dezbatere publică și îl puteți consulta aici:
În buget au fost deja cuprinse proiecte pentru care consilierii locali ai PNL au făcut lobby din prima zi de mandat și pe care le consideră o prioritate:
  1. Parcul industrial, o promisiune de peste două decenii, pentru care s-a întocmit studiul de fezabilitate. Avem nevoie de locuri de muncă diversificate, avem nevoie de bani la bugetul local!
  2. Spitalul municipal, proiect despre a cărui oportunitate și formă de organizare încă se poartă discuții. Avem nevoie de un spital nou, în care să intrăm fără teama că infecțiile nosocomiale ne-ar putea fi fatale! Cârpirea spitalelor vechi nu reprezintă decât bani irosiți.
  3. Panouri fotovoltaice pentru clădirile administrative, școli și grădinițe, acolo unde acest lucru este posibil
În contextul în care energia convențională este tot mai scumpă, tot mai multe orașe recurg la această alternativă, pentru că energia solară este gratuită, inepuizabilă și nepoluantă.
Anul acesta, pentru bugetul participativ s-a alocat suma de 400.000 de lei. Consultați regulamentul aici:
Tu care crezi că ar trebui să fie prioritățile acestui an? Ce proiecte ți-ai dori să se implementeze în orașul nostru?
Scrie-ne! Implică-te! Ideile tale contează pentru noi!
Echipa de consilieri a PNL Pitești