Copiii noștri elevi poartă zilnic la școală un ghiozdan mult prea greu pentru un corp aflat în creștere. În mod normal, greutatea ghiozdanului nu trebuie să depăşească 10% din greutatea elevului. În realitate, un micuț de clasele primare poartă în spate și jumătate din greutatea sa. Nu e de mirare de ce, potrivit datelor statistice, un copil din cinci acuză dureri de spate.
 Situația nu este una nouă! Școli din întreaga țară s-au dotat cu dulăpioare și vestiare, măcar pentru a veni în sprijinul elevilor din clasele I-IV.
 La Pitești, doar părinții au avut această preocupare. Școlile care s-au dotat din acest punct de vedere au făcut-o pe banii asociațiilor de părinți.
 Am propus Executivului piteștean să introducă în Buget, anual, sume de bani cu care să reușim dotarea tuturor școlilor cu astfel de dulăpioare/vestiare.
 Din fericire, putem face acest lucru și cu bani din PNRR. Timpul, însă, este unul scurt! În acest sens, facem apel către toți directorii de școli să trateze problema cu toată responsabilitatea!
Deja a fost lansat apelul de proiecte pentru școli, prin care pot accesa până la 1 miliard de euro din PNRR pentru dotarea laboratoarelor de informatică și a claselor cu mobilier sau înlocuirea mobilierului mai vechi de 5 ani.
Primăriile pot aplica până în data de 19 martie. Primăria Pitești i-a informat pe directorii de școli că trebuie să depună solicitări in acest sens! Așadar, dacă nu aveți toate clasele dotate cu dulăpioare/vestiare, măcar pentru elevii claselor primare, menționați această necesitate și transmiteți-o către Primăria Pitești! Este solicitarea părinților și a copiilor deopotrivă și trebuie tratată cu respect și responsabilitate.

Adauga comentariu