Știți cum e atunci când ți-e rușine de… lipsa de rușine, de decență și de scrupule a unora? Te încearcă un sentiment de perplexitate, de uimire când vezi indivizi care pot minți fără nicio remușcare, care pot dezinforma în ciuda evidențelor, cărora nu le este jenă că, făcând sluji pentru un câștig personal, își pun în joc cariera profesională și reputația.
De mai bine de 13 ani, specialiști și angajați din 13 instituții și două ONG-uri au făcut demersuri și eforturi pentru ca Pădurea Trivale să fie transformată în ARIE PROTEJATĂ.
Anul acesta, primarul PSD, majoritatea PSD, plus consilieri procurați la bucată se răzgândesc brusc, năruind munca de 13 ani a tuturor. Cu un tupeu fără margini, fix acești răzgândaci sunt cei care ne insultă pe noi.
De ce? Pentru că am rămas cu coloană vertebrală, pentru că nu ne-am îndoit după cum a bătut vântul intereselor, pentru că am respectat și am înțeles munca celor dinainte și pentru că nu ne-am mințit electoratul.
Fix acești răzgândaci le transmit piteștenilor să stea în banca lor.
De ce? Pentru că voința și interesele primarului care a recunoscut fără pic de jenă că a votat fără să aibă habar ce e aia arie protejată și ce e aia pădure-parc sunt mult mai importante decât ceea ce își doresc piteștenii și decât ceea ce li s-a promis. Cum ar veni, primarul PSD și gașca lui de răzgândaci vor să le facă tuturor bine cu forța, numai noi piteștenii suntem niște “proști” care habar n-avem ce ne dorim.
Răzgândacii moraliști pozează și în mari profesioniști, în cunoscători ai legilor. Atât de cunoscători sunt încât, în timp ce le refuză piteștenilor dreptul de a beneficia și ei de indemnizații pentru nou-născuți, jignindu-ne și țipând că este ilegal, tot mai multe comunități votează pentru un astfel de sprijin pentru cetățenii lor. Mai mult, în cazul Bacău, spre exemplu, Curtea de Apel Bacău a respins definitiv anularea stimulentului financiar pentru nou-născuții din municipiu. Cu alte cuvinte justiția s-a pronunțat: acordarea stimulentului pentru noi-născuți este perfect LEGALĂ. Dar răzgândacii ,,specialiști” pe care primarul PSD i-a scos la înaintare să-i facă treburile murdare, continuă să lupte împotriva intereselor propriei comunități.
Oameni buni, lucrurile stau atât de simplu în privința Pădurii Trivale încât nici nu trebuie să fii vreun specialist. În aria protejată nu poți tăia, nu poți construi absolut nimic. Urma ca pădurea să devină în toamna asta arie protejată, Hotărârea de Guvern era redactată. S-au opus acestui demers sub pretextul că le-a venit o nouă idee: să facă și un parc pe 160 de hectare, să tragă apă, lumină, alei, drumuri (oare pentru cine?). Ca să faci pădure parc, demersurile legale cer timp. Toate municipiile care au păduri parc nu le-au obținut mai devreme de cinci ani. În cinci ani, cei care acum au procese de retrocedare pe rol vor pune mâna pe pădure, vor tăia și vor construi. Asta este crima pe care primarul PSD și răzgândacii lui au comis-o în avans. Acesta este riscul imens pe care și l-au asumat în numele nostru, al tuturor. Cât de inconștient să fii să faci așa ceva?! Poate la fel de inconștient ca atunci când ai votat și susții că habar n-ai avut cum și de ce?…
Răzgândacii moraliști spun că ei nu vor să dea pădurea Bucureștiului. Mi-am amintit de dictonul comuniștilor de rit nou de după ’89, cu… ,,nu ne vindem țara”. N-au vândut-o, au dat-o pe gratis… Așa și ai noștri, de la Pitești: nu ne dăm pădurea în gestionarea unui custode independent, adică a unui specialist fără culoare politică, pentru că vrem s-o furăm aici între noi, cum am făcut-o în ultimele trei decenii. Am avut trei decenii de jaf în Pădurea Trivale cu PSD la butoane, iar răzgândacii moraliști țipă isteric că ei vor pădurea pe mâna acelorași hoți care și-au bătut joc de potențialul acestui oraș și viitorul copiilor noștri, plecați de scârbă.
Ne mai spun răzgândacii moraliști că Pădurea Trivale și FC Argeș sunt brandurile noastre și nimeni nu trebuie să se atingă de ele. De FC Argeș v-ați atins și v-ați bătut joc de echipă! Piteștenii au pompat 8 milioane de euro în ea, fiind echipa cu al patrulea cel mai mare buget din Liga I. Am ajuns de râs, în Liga a doua. În vestiare făcea legea ,,specialistul” Gentea Habar-Nu-Am, pentru că el și sponsorii lui care se cred finanțatori pe banii piteștenilor cică se pricep și la fotbal.
Dragi suporteri, nu știu cât și de ce mai acceptați această bătaie de joc. Cum de-i mai răbdați pe toți răzgândacii și aplaudacii ăștia care se înghesuie fără pic de rușine în tribuna VIP, fără măcar să-și cumpere un bilet la meci. Fără să justifice cum și pe ce au tocat atâția bani.
Folosită doar pe post de vehicul electoral, ca și FC Argeș, numai Pădurea Trivale rămăsese nedistrusă până la capăt. Astăzi, Gentea Habar-Nu-Am și trompetele lui vor să încununeze ,,munca” PSD din ultimii 30 de ani.
Pentru ce ați trădat, domnilor răzgândaci moraliști? Pentru un serviciu? Pentru o autorizație de construcție și câteva etaje în plus? Pentru contracte cu statul? Pentru rezolvarea proceselor pe rol? Care este prețul fiecăruia în parte?
Partea proastă este că exemplul vostru scârbește. Exemplul vostru îi face pe oameni să își piardă încrederea, să creadă că totul este pierdut și că nu mai are sens să lupte. Vreți să distrugeți orice urmă de simț civic născută în orașul acesta sufocat de PSD. Vrei să îi faceți pe piteșteni să se simtă neînsemnați, să creadă că voința lor nu contează, că semnăturile lor sunt doar hârtie bună de aruncat la gunoi. Vreți ca la vot să nu mai iasă decât mașinăria de vot a stăpânilor acestui județ și oraș.
Poate părea că ne luptăm cu morile de vânt, dar nu este așa… Generațiile se schimbă. Oamenii înțeleg și se dezmeticesc. Obedienții vor fi primii care își vor trăda stăpânul când acesta se va afla la ananghie din cauza faptelor sale.
Dragi cetățeni, nu uitați, vom culege ceea ce semănăm… la vot.
Până atunci, vă invit să semnați și aici pentru Pădurea Trivale – ARIE PROTEJATĂ și vă dau întâlnire și vineri, începând cu ora 18.00, în fața Trivale Shopping Center!

Adauga comentariu