Prima oară am făcut cunoștință cu prăjiturile de la Maison Alex la o aniversare. Atunci am mâncat cel mai bun tort din viața mea și, credeți-mă, am mâncat câteva torturi bune până la vârsta asta. A doua zi eram la Cofetaria Maison Alex ca să testez bunătățile. De atunci, familia noastră își face toate aniversările cu torturile și prăjiturile lui Alexandru, pe care îl vizităm în mod constant și pentru… pofta de ceva bun, sănătos și fără prea mult zahăr.

Alexandru Vlădescu are doar 31 de ani și lucrează de la 18. Este tot numai suflet. Aproape șase ani i-a lucrat la Paris, în două cofetării, acolo unde a învățat meserie lucrând zi lumină. Tot la Paris a obținut și un Certificat de Aptitudini Profesionale. E nevoie și de astfel de certificări, deși sunt absolut convins că pasiunea și talentul său nu au nevoie de nicio validare oficială.

Luiza, cea care i-a devenit soție între timp, a jucat un rol esențial în revenirea sa acasă. În 2017, pe 24 decembrie, deschideau împreună Maison Alex, cofetăria cu prăjituri artizanale, făcute cu ingrediente naturale, după rețete ca la Paris. Trei ani au lucrat singuri: Alexandru în laborator și Luiza la vânzare. Nici acum nu sunt prea mulți – patru -, pe fondul creșterii constante a cererii. Ar putea fi mult mai mulți, judecând după succesul de care se bucură prăjiturile, dar Alex nu vrea să se îndepărteze un centimetru de la ideea inițială. Vrea ca fiecare prăjitură, fiecare tort să primească atenția necesară. Nicio prăjitură nu seamănă una cu alta la Maison Alex. Multe dintre ele sunt creații personale din punct de vedere al combinațiilor, iar Alex nu se oprește până când nu găsește cea mai bună variantă a fiecărei prăjituri pe care o face. Lucrează șase zile pe săptămână, până la ora 18.00 sau mai mult și cea mai mare motivație a sa o constituie pasiunea pentru ceea ce face și feedback-ul celor care se bucură de bunătățile sale.

Vă mărturisesc că preferata mea este o prăjitură cu iaurt făcută fără zahăr, în timp ce soția mea preferă Paris Brest, prăjitura-vedetă a cofetăriei din punct de vedere al numărului de comenzi.

În încheiere nu vă mai spun decât că sunt absolut îndrăgostit de ceea ce au reușit să facă, împreună, acești copii, că genul acesta de business nu poate fi decât un câștig pentru comunitatea noastră și că dăruirea lor nu poate decât să ne inspire.

Aștept să-mi spuneți și voi ce prăjitură de la Maison Alex v-a făcut cu ochiul! Pentru cei care încă nu i-ați descoperit, îi găsiți pe Strada Mihai Eminescu 3-1, Pitești.

Adauga comentariu