Nu este foarte aproape de casă, dar pâinea mi-o iau de fiecare dată de la Mons Mellis Pitești.

O fac pentru că, în primul rând, e pâine naturală, făcută din făină, apă și maia, în mod artizanal, chiar în laboratorul brutăriei. E mereu proaspătă, am sortimentele mele preferate și știu precis că mânânc ceva sănătos. În plus, prețul este unul accesibil. Practic, mai pui câțiva lei peste cât costă o pâine obișnuită, pe care oricum o termini repede și care nu se compară din punct de vedere al calității. Recunosc, uneori mai plec și cu alte produse de patiserie sau cu paste tartinabile făcute din tot felul de ingrediente sănătoase.

În al doilea rând, ca antreprenor, nu am cum să nu apreciez munca și dăruirea unui alt antreprenor piteștean. Aura  mi-a povestit că face asta de patru ani. A ajuns acum la două magazine tocmai pentru că piteștenii nu găseau pe piață o brutărie artizanală, care să facă lucrurile așa cum trebuie, fără afânători, emulgatori, coloranți ș.a.m.d..

Mi-aș dori să avem un astfel de concept de brutărie în fiecare cartier. Mi-aș dori ca antreprenorii piteșteni să vină mai aproape de cumpărători cu cât mai multe produse făcute în mod artizanal, natural. Nu am nimic cu marile supermarketuri, dar consider că suntem datori, în primul rând, să încurajăm producătorii autohtoni și să le prețuim munca, mai ales că ne facem nouă un mare bine. Vorbim nu doar de sănătatea noastră, ci și de ,,sănătatea” bugetului local.

Ar trebui ca administrația locală să se gândească în mod serios la niște facilități fiscale care să încurajeze investițiile care aduc plus valoare comunității.

Pe cei de la la Mons Mellis Pitești îi găsiți pe Strada Popa Șapcă (numărul 7B) și în Piața Traian, din cartierul Exercițiu. Eu doar vă pot garanta, din proprie experiență, că acolo veți găsi cea mai bună pâine artizanală din Pitești.

Adauga comentariu