Probabil că și dumneavoastră v-au atras atenția piesele de mobilier realizate din lemn și tot felul de rășini. Sunt de-a dreptul spectaculoase. Nu mi-am închipuit, însă, că și la Pitești sunt oameni care realizează astfel de piese de artă.
O face Traian Neacșu, singur-singurel, în atelierul său. Și nu, nu este de profesie tâmplar! A terminat Inginerie auto, domeniu în care nu a profesat niciodată pentru că l-a atras producția publicitară, domeniu în care și-a deschis un business și în care a lucrat până în pandemie, moment de cotitură pentru mulți antreprenori.
Aparent, producția de mobilier și publicitatea nu au nicio legătură, decât în sensul promovării produselor. Ceea ce face Traian nu este, însă. o simplă mobilă, ci e artă. Iar arta și producția publicitară au puncte comune: creativitatea și aplecarea către frumos.
La cei 30 și-un pic de ani a luat-o de la capăt, cu un nou business pe care-l face cu aceeași pasiune, muncind inclusiv noaptea, atunci când e absorbit de un nou proiect. Și-a achiziționat utilaje cu programare pe calculator care îi ușurează simțitor toată treaba.
În atelier am putut vedea expuse și mesele – terminate sau în lucru. Prețurile sunt și de 700 de euro, dar și de 7000 de euro. Închipuiți-vă, spre exemplu, că un kilogram de rășină costă 120 de lei, iar o masă de 12 persoane înghite și 110 kilograme de rășină! Într-adevăr, nu sunt pentru toate buzunarele, dar își pot găsi locul într-o casă mai generoasă, într-o companie, în pensiuni cu ceva mai multe stele și chiar într-un living, de ce nu, dacă vă doriți o măsuță de cafea mai deosebită.
Cel mai mare fan al muncii sale este chiar tatăl său, care are aceeași pasiune pentru ,,șurubăreală” și bricolaj și care l-a sprijinit să-și urmeze pasiunea.
Dacă vreți să descoperiți minunile pe care le crează Traian, puteți intra pe site-ul Holzcraft.ro sau pe pagina de Facebook cu același nume: Holzcraft.

Adauga comentariu