Curtea de Apel Bacău a respins definitiv anularea stimulentului financiar de 1.000 de lei pentru nou-născuții din municipiu. Asta înseamnă că inclusiv Justiția a transmis clar ceea ce altor administrații le-a fost clar de ani de zile: stimulentele financiare acordate nou-născuților sunt legale. Dacă nu ar fi fost legale, Curtea de Conturi ar fi acordat amenzi până în prezent, pentru încălcarea legii.
La Pitești, specialiștii primăriei au fost puși în situația de a da aviz negativ și a susține că un astfel de stimulent este ilegal doar pentru că primarul PSD nu a dorit să ne susțină proiectul.
Chiar și consilieri locali care, prin prisma meseriei, ar fi trebuit să aibă minime cunoștințe juridice, au strigat în Consiliul Local că stimulentul este ilegal, doar pentru a face frumos în fața primarului PSD.
Am depus încă o dată Proiectul de Hotărâre pentru acordarea unui stimulent în valoare de 2.500 de lei pentru nou-născuți și la noi, la Pitești. De ce? Pentru că trăim vremuri dificile. Pentru că venirea pe lume a unui nou-născut implică multe cheltuieli. Pentru că administrația locală e datoare să-și sprijine cetățenii. Cum zice la Constituție?… Statul sprijină tânăra familie?… Cam așa… Atunci, s-o sprijine și prin fapte, nu doar prin vorbe!
Domnule primar, lăsați ranchiuna, lăsați ambițiile prostești, lăsați politica la primărie și dați comandă pe unitate ca acest proiect să fie votat! Nu este pentru mine, este pentru piteștenii care v-au votat sau nu v-au votat, dar pe care îi reprezentați prin funcția pe care o dețineți.
De asemenea, solicit aparatului de specialitate din subordinea primarului să-și schimbe avizul negativ, mai ales în lumina acestui ultim verdict dat de către instanță. Prezența lor acolo nu se datorează primarului, muncesc pentru banii pe care îi câștigă, sunt în slujba cetățenilor și trebuie să-și respecte profesia.

Adauga comentariu