Fie că vrei sau nu, atunci când devi persoană publică faci cunoștință cu camerele de luat vederi, cu blitz-urile și reportofoanele. Vă mărturisesc că nu este deloc confortabil și că tracul care te încearcă te face să pari rigid, reținut sau mai puțin natural decât ți-ai dori.

Că președintele Klaus Iohannis nu este atât de dezinvolt atunci când vorbește în fața camerelor este deja de notorietate. I s-a reproșat în nenumărate rânduri de către cei pentru care, două mandate de hăhăială și discuții sterile sub Traian Băsescu nu au fost de ajuns. În acest context, a fost o surpriză pentru mine să descopăr, cu prilejul vizitei președintelui la Pitești, că este un tip cât se poate de natural și spontan. Mai mult, a fost infinit mai relaxat decât noi, organizatorii, care ne străduiam să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor.

 

 

Știu că prima oară când a coborât din mașină, în fața Filarmonicii Pitești, și-a ridicat capul către blocurile din jur.

 

 

Am încercat un sentiment de jenă. Inutil să vă spun de ce, doar știți și voi cum arată… Același sentiment l-am încercat și când am ajuns la Sala Sporturilor. Arăta mai degrabă a siloz, în care fusese improvizată, la repezeală, o sală pentru meciurile de handball și baschet. Au observat și musafirii noștri din celelalte filiale PNL din Muntenia, care au simțit inclusiv mirosul de… canalizare care, probabil, refula.

30 de ani de PSD în Pitești și Argeș! Cum de a fost posibil așa ceva, tocmai în fief-ul liberalismului? – s-a întrebat, de la tribună, europarlamentarul Rareș Bogdan. Și iar m-a încercat același sentiment de jenă căci, în mod evident, acesta nu este doar ,,meritul” PSD.

Nu întâmplător, de la microfon, Klaus Iohannis și Ludovic Orban au vorbit despre importanța ieșirii din zodia PSD.

 

 

,,Ce legătură are Piteștiul cu Sibiul și localele cu prezidențialele?” s-au întrebat unii, făcând pe… inocenții, atunci când spuneam că vrem și noi un Pitești precum Sibiul și că primul pas în această direcție îl reprezintă obținerea celui de al doilea mandat pentru Klaus Iohannis.

Logica este cât se poate de simplă. Un președinte liberal reprezintă un semnal extrem de important în teritoriu. Imaginea lui Klaus Iohannis, un președinte care a luptat cinci ani cu abuzurile PSD, este un exemplu pentru piteștenii care nu mai vor alți 30 de ani sub dictatura ,,roșilor”. Lupta pentru Pitești nu este o luptă pe care să o dai cu două-trei luni înainte de alegeri sau în week-end-uri, între două grătare, așa cum vor unii. Strategia asta ne-a costat 30 de ani pierduți pentru dezvoltarea orașului. Lupta pentru Pitești trebuia începută… ieri, , pentru că PSD, chiar și cu o Viorica Dăncilă în frunte, nu trebuie subestimat. Este lucrul pe care președintele Klaus Iohannis a pus accentul de la tribună aici, în județul în care PSD este jupân de atâția ani. M-a durut să constat că, de la Cotroceni, președintele este mai conștient și mai îngrijorat de această realitate decât mulți dintre cei care trăiesc în acest județ.

 

 

,,Cu siguranță este și timpul Piteștiului!” mi-a răspuns, atunci când mi-a oferit un autograf. Dar pentru asta… avem de muncă!