E vară și piteștenii resimt mai mult decât în orice alt anotimp lipsa unor locuri de recreere, în cartierele în care locuiesc. Locurile de joacă pentru copii sunt și ele depășite moral și uzate, bună parte dintre ele. De asemenea, tinerii nu au un teren de sport pe care să joace mingea. Aceasta este realitatea pe care am constatat-o și în cartierul Găvana 2.

Cel mai mare loc de joacă, amenajat în zona Cinema Lumina, are tartanul peticit, iar părinții sunt cu ochii în patru ca cei mici să nu se rănească. De asemenea, elementele de joacă s-au uzat în mod vizibil. Mulți părinți și bunici fac un efort și vin cu copiii la locul de joacă modernizat din zona de Nord, un loc de joacă pentru care am insistat de aproximativ doi ani și care abia anul acesta a fost amenajat. Și-ar dori și ei unul la fel, în cartierul lor.

Câteva elemente de joacă, ne-au sugerat părinții cu care am stat de vorbă, ar putea fi amenajate și în spatele Lidl, acolo unde am găsit câțiva copii bătând mingea printre mașini.

Și în Găvana 2 îngrijirea spațiilor verzi și toaletarea copacilor, parte dintre ei un pericol public, lasă de dorit. Am întâlnit și spații foarte bine întreținute, unde locatarii nu doar că au tuns gazonul, dar au amenajat și adevărate grădinițe cu flori. Rugămintea oamenilor este să fie sprijiniți, totuși, cu niște bănci noi sau cu repararea celor afectate.

În rest, parcările sunt o problemă și în această zonă. Există terenuri pe care primăria ar putea amenaja parcări supraetajate. De asemenea, terenuri ar putea fi achiziționate și de pe piața liberă. Am văzut câteva pe care proprietarii nici măcar nu le îngrijesc. Locuitorii din zonă se plâng că vegetația crescută în exces reprezintă un pericol pentru copii.

 

Adauga comentariu