În 2022 solicitam în Consiliul Local un raport trimestrial privind stadiul proiectelor votate și bugetate pentru anul în curs. O făceam în baza experienței neplăcute din 2020 și 2021. Practic, în calitate de consilier local, votam la începutul anului alocarea de fonduri pentru o serie întreagă de investiții pentru comunitate, iar la final constatam că nu s-a făcut nici măcar un singur pas în acest sens. Nici măcar unul de natură birocratică, nu mai vorbesc despre realizarea proiectului în sine!

Nu am primit nici astăzi rapoartele solicitate, iar metehnele administrației locale au rămas aceleași. Nu vorbesc doar de proiecte majore precum spitalul municipal sau parcul industrial, ci și de investiții care n-ar fi trebuit să ridice absolut nicio dificultate și care au fost întârziate nu mai puțin de trei ani! De ce? Pentru că noi votăm și bugetăm, dar proiectele se fac doar atunci când vrea Don Primar! Nu vrea Don Primar, nimeni din primărie nu ridică un deget.

Un exemplu relevant este cel al locurilor de joacă. În urmă cu doi ani bugetam modernizarea a trei astfel de obiective. Abia anul acesta a decis Don Primar să se facă. Este și cazul locului de joacă din zona de Nord a Piteștiului, care ar fi putut fi gata de mult și bine. Informam despre el încă din 2020 pentru că viața copiilor din zonă era pusă în pericol de toboganele-turn deteriotate, care stăteau să cadă sau de leagănele rupte.

Locul de joacă a fost reabilitat abia acum, iar Don Primar a venit în persoană ca să taie panglica a doi ani de… neputință. Copiii de acolo se puteau bucura de locul de joacă pe care îl meritau de mult și bine!

Adauga comentariu