Aproape că nu există săptămână în care să nu auzim că o altă primărie – de oraș sau de comună – a decis să ofere un sprijin financiar familiilor care aduc pe lume un copil. Acest lucru a devenit cumva frustrant pentru liberalii piteșteni, care au propus un astfel de ajutor, dar care a fost respins de noua majoritate din Consiliul Local Pitești.
,,Încă o localitate (n.r. comuna Fardea, Județul Lugoj) se adaugă celor care, de ani buni, acordă un sprijin financiar, mai mic sau mai mare (după posibilități), familiilor care aduc pe lume un copil. De data aceasta, primarii iau în calcul și rezultatele dramatice de la ultimul Recensământ, care au relevat că numărul de locuitori din segmentul 18-40 de ani s-a diminuat considerabil. Numai în Piteștiul condus de PSD, care pierde periodic câte o generație de tineri, nimic nu este posibil cât timp asta înseamnă să sprijini o categorie de cetățeni care nu produce voturi pentru cine trebuie. Am propus alocarea unui supliment de 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut adus pe lume. Ni s-a spus că este ilegal. S-au… procurat consilieri locali special pentru ca PSD să aibă majoritatea și să cadă proiectul nostru la vot. Dar nu ne oprim, ne vom folosi de toate pârghiile pe care le avem la îndemână! Fiecare exemplu de localitate în care se face administrație în sprijinul cetățeanului ne întărește convingerea că se poate și la Pitești!” a declarat omul de afaceri Mihai Coteț.

Potrivit acestuia, nu se poate vorbi nici pe departe de vreo ilegalitate, cât timp un astfel de sprijin este acordat de ani buni în localitățile din România, și niciun organism de control nu a sesizat vreo ilegalitate. ,,Iau drept exemplu doar Primăria București, călcată de atâtea ori de către Curtea de Conturi. Ministrul Familiei, pe atunci primar, a introdus o astfel de măsură, care acum este continuată de către Nicușor Dan. Dacă ar fi fost ilegală, ar fi chemat Nicușor și DNA-ul, nu doar Curtea de Conturi!” a mai declarat consilierul Mihai Coteț.

(Sursa: ziarul Ancheta)

Adauga comentariu