”De trei decenii, mandatele de la Primăria Pitești s-au măsurat în promisiunile de dinainte și scuzele de la final. Așa se întâmplă că am ajuns în 2024 cu o multitudine de restanțe sau, și mai rău, cu proiecte prost implementate din start, care se remediază greu și cu cheltuieli suplimentare.” – spune omul de afaceri Mihai Coteț, candidat al PNL la Primăria Pitești. Acesta susține că proiectul său pentru Primăria Pitești se rezumă la un singur verb – ”FACEM!” – și asta, pentru că toate administrațiile de până acum au excelat la promisiuni și mai puțin la realizări.
Nu mai mergem în orb! Vom avea un plan pentru Pitești!

”Toți întreabă ce voi face eu. E simplu: EU VOI FACE, pentru că aici este problema, la făcut, nu la promis. Piteștiul este unul singur și cetățenii săi au aceleași necesități. Lipsurile se moștenesc și se adâncesc de la un mandat la celălalt. Voi face diferența nu doar prin acțiune, ci și prin viziune, prin respect și transparență față de cetățeni, prin reforma în administrație. Această reformă va fi centrată pe cheltuirea cu cap a banului public și pe motivarea echipei Primăriei Pitești. Vom trage împreună la aceeași căruță, cu motivația de a fi din nou mândri că suntem piteșteni.”, a mai declarat Mihai Coteț, candidatul liberal la Primăria Pitești. Acesta a indicat, pentru „Ancheta”, care sunt prioritățile pe termen scurt cu care vine în fața piteștenilor.

”Piteștiul merge legat la ochi de mai bine de 30 de ani. Nu am avut un plan pentru orașul nostru, o foaie de parcurs cu priorități, cu obiective clare și cu pași de parcurs. Oamenii chiar sunt sătui de promisiuni neonorate și vor să vadă rezultate. Acum, nu peste alți 30 de ani! De aceea voi veni în fața lor cu un contract ce va avea angajamente clare pe termen scurt, mediu și lung.”,  declară omul de afaceri Mihai Coteț. În acest număr, vă vom prezenta planurile care țin de primii 2-3 ani de mandat, așa cum îi vede candidatul liberal la Primăria Pitești.

 

10 obiective pe termen scurt

Printre proiectele pe care le are în vedere pe termen scurt, adică în primii doi-trei ani de mandat, candidatul liberal a punctat următoarele lucruri:

1.Facem reformă în administrația locală, pentru că un primar are nevoie de o echipă motivată, funcțională și performantă. Nu vom mai avea instituții create doar pentru sinecuriștii de partid și care se suprapun pe competențe. Managerii vor avea mandate condiționate de atingerea obiectivelor de performanță. Vrem o primărie cu sporuri pentru competență, nu sporuri pentru mutat hârtia dintr-un birou într-altul sau spor de stat cu capul plecat în fața primarului. Angajații Primăriei Pitești vor fi respectați și vor fi lăsați să-și facă treaba. Ei nu sunt nici angajații primarului – căci sunt angajații cetățenilor -, și nici agenții lui electorali.

2.Fixăm foaia de parcurs a Piteștiului, alături de mediul de afaceri, mediul universitar, reprezentanți din zona de educație și sănătate, reprezentanți ai societății civile și ne ținem de ea, cu raportări periodice clare și transparente. Trebuie să știm unde vom fi peste doi ani, peste patru ani, peste opt ani, peste alți 16. Doar așa Piteștiul va avea un viitor.

3.Finalizăm PUG-ul Piteștiului, această Biblie a administrației, pe care actuala conducere nu a reușit să-l ducă la final. Acum patru ani, PUG-ul Piteștiului urma să fie votat. Și azi, după patru ani, tot așa: urmează să fie votat.

4.Facem curățenie în oraș! Piteștiul nu înseamnă doar centru, care nici acela nu stă bine nici în ceea ce privește curățenia, nici din punct de vedere urbanistic. Piteștiul înseamnă și cartierele sale. Și acolo este jale!

5.Identificăm/stabilim sursele de finanțare și demarăm toate formalitățile de ordin birocratic pentru a identifica și a realiza în fiecare cartier câte un teren multifuncțional pentru tineri, dar și o parcare de dimensiuni mari (subterană, supraterană sau mixtă).

6.Vom fi cu ochii pe orice axă de finanțare și orice oportunitate de a aduce bani externi pentru proiectele importante ale orașului. În parteneriat cu Inspectoratul Școlar Argeș, o să facem o foaie de parcurs pentru toate unitățile de învățământ din Pitești. S-au ratat multe axe de finanțare doar pentru că nu a existat un coordonator care să îi consilieze și să îi sprijine pe directorii de creșe, grădinițe și școli să modernizeze clădirile și curțile unităților de învățământ.

7.Facem un plan prin care să vedem cum putem remedia haosul din trafic. Fără semafoare din sută în sută de metri, plus o soluție pentru a face funcționale stațiile. Facem un plan cu soluții serioase, sustenabile, pentru rezolvarea problemelor din trafic. Pasajele subterane sau supraterane într-un oraș cu puține artere rutiere sunt o necesitate, nu planuri SF. Oradea a inaugurat 7 pasaje rutiere numai anul trecut! De asemenea, podurile peste râul Argeș sunt o necesitate. De aceea vom parcurge cât mai rapid tot ceea ce ține de aspectele birocratice și identificarea surselor de finanțare și vom trece la treabă.

8.Spitalul municipal, parcul industrial, podurile peste Argeș, pasajele subterane sau supraterane, parcări în cartiere, anveloparea de blocuri – toate acestea sunt proiecte pe termen scurt, mediu sau lung, DAR, într-un orizont scurt de timp vom finaliza tot ceea ce ține de pașii birocratici care trebuie parcurși. Epoca documentațiilor ținute la sertar și a PUZ-urilor expirate prin care se spală bani a trecut!

9.Infrastructura de timp liber este obiectivul meu pe termen scurt: un mare DA pentru terenuri de sport în cartiere, locuri de socializare în cartiere, un cinema în aer liber în Lunca Argeșului, un festival care să pună Piteștiul pe harta evenimentelor culturale ale României.

10.PădureaTrivale va fi arie protejată. Protejată de hoție, de defrișări, de construcții. Puține orașe au o pădure în inima lor. 30 de ani, administrația PSD nu a fost capabilă nici măcar să întrețină infrastructura urbană care se întinde de la Palatul Copiilor la grotă. Vom face și asta, dar ne vom proteja și pădurea. În arie protejată se pot face și piste pentru biciclete, în arie protejată te poți plimba și te poți bucura în orice anotimp de floră și faună.

(Articol publicat în săptămânalul Ancheta)

Adauga comentariu