Cum este să fii pacient în Argeș? Sau… medic în Argeș? Nu e bine deloc – a fost concluzia conferinței care a avut loc, marți, la Hotel Ramada, și care a reunit medici și experți de la nivel central și local. Mihai Coteț, candidatul PNL la Primăria Pitești, a pus degetul pe rană: cel mai mare rău sănătății argeșene l-au făcut administrațiile PSD, prin proasta gestionare a banului public și căpușarea sistemului cu oameni al căror carnet de partid nu a fost dublat și de competență.

,, Nu avem un spital pentru că prioritățile administrațiilor trecute și ale celei prezente au fost cu totul altele: semafoare, fântâni, stații la preț de garsonieră”
,,Care sunt suferințele sistemului de sănătate din Pitești deja știm, mulți dintre noi, pe pielea noastră și a celor dragi. Au spus-o și participanții la Conferința ,,Pacient în Argeș“, eveniment la care am avut onoarea să particip și care a reunit medici și experți locali și de la centru: doctorul Valeria Herdea – președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), profesorul doctor Radu Bălănescu – directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu“ din București, profesorul universitar doctor Cristian Oancea – managerul Spitalului Clinic ,,Victor Babeș” din Timișoara și Ionuț Gheorghe – directorul general al CNAS Argeș. Și de la București lucrurile se văd la fel, ceea ce ne conferă certitudinea că nu greșim când spunem că totul pleacă de la managementul administrativ dezastruos de la nivel local și județean, perpetuat ani la rând.

Nu avem un spital pentru că prioritățile administrațiilor trecute și ale celei prezente au fost cu totul altele: semafoare, fântâni, stații la preț de garsonieră, toalete de lux, înlocuiri de borduri aproape noi ș.a..” a declarant Mihai Coteț.

Și de la București lucrurile se văd la fel. Doctorul Radu Bălănescu, directorul medical de la ,,Grigore Alexandrescu”, a menționat principalele probleme pentru care personalul medical nu vine la Pitești:

  • manageri care sunt validați doar de criteriile politice, nu și de profesionalism;
  • lipsa aparaturii de ultimă generație sau accesul limitat la astfel de aparatură și tehnică medicală;
  • teama proaspeților medici de a veni într-un spital vechi, fără perspective de evoluție permanentă;
  • lipsa de implicare a administrației locale și județene în a oferi facilități medicilor care vin la Pitești.

,,Totul pleacă, așadar, de la incompetența de la vârful administrației locale. Schimbarea acesteia este primul pas necesar pentru a repara tot ce s-a stricat în ultimele trei decenii și în domeniul sănătății publice. Sunt convins că și medicii, nu doar pacienții, sunt extrem de nemulțumiți. Toți ne-am dori să profesăm acolo unde suntem respectați, unde suntem lăsați să ne facem treaba și unde beneficiem de condiții decente și civilizate.” a concluzionat omul de afaceri Mihai Coteț, care și-a lansat recent singurul program de guvernare pe care l-a avut Piteștiul și pe care îl puteți consulta pe site-ul www.mihaicotet.ro. Acolo, omul de afaceri piteștean prezintă în mod detaliat și viziunea sa cu privire la sistemul de sănătate, alături de soluții la problemele rostogolite de la o administrație PSD la cealaltă.

Adauga comentariu