„După mai bine de trei decenii în care a fost președinte al PSD Pitești, consilier local, șef al consilierilor locali ai PSD, șef al Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Pitești, primarul Piteștiului a scos din pălărie 165 de hectare care ar aparține orașului, potrivit unor documente solicitate la Arhive. Acele documente nu doar că puteau fi solicitate oricând, ci era obligatoriu să fie solicitate de către administrațiile PSD care s-au succedat întrucât peste 600 de hectare din Pădurea Trivale au fost retrocedate. Ulterior, suprafețe întregi au fost defrișate pentru a face loc cartierelor rezidențiale. Ca atare, era la mintea cocoșului că, înainte de toate, administrația PSD trebuia să cunoască regimul juridic al Pădurii Trivale.”- a declarat Mihai Coteț, candidatul PNL la Primăria Pitești.

În 30 de ani s-au retrocedat peste 600 de hectare de pădure, s-a tăiat, s-a construit, s-a betonat

,,Am aflat cu stupoare, din presa locala, că primarul PSD a găsit acte de proprietate asupra Pădurii Trivale. Joaca de-a mătușa Tamara de la arhive este ridicolă, este doar o mâna întinsă rechinilor imobiliari care nu vor ca Pădurea Trivale să fie arie protejată. În 30 de ani s-au retrocedat peste 600 de hectare de pădure, s-a tăiat, s-a construit, s-a betonat. Câtă incredere sa ai într-o astfel de administrație? De 30 de ani ne conduc aceiași oameni. E clar că au fost alte interese. Să nu clarifici situația actelor de proprietate atâta amar de vreme înseamnă ori să fii hoț, ori să fii incompetent. În ambele cazuri înseamnă să-ți bați joc de  piteșteni. Mă întreb câte retrocedări s-au mai făcut în orașul acesta, după rețeta patentata de PSD.

Este ridicol să susții că, dacă la 1900 Pădurea Trivale era parc, atunci regimul ei trebuie să rămână identic.

Vorbim despre regimuri cu totul diferite și de legi cu totul diferite. Astăzi, în pădure parc s-a împroprietărit, s-a defrișat, s-a construit. Herăstrăul este un exemplu dureros. Nevoia stringentă de arie protejată a survenit după 30 de ani de hoție, de puneri în posesie dubioase, de distrugere. Într-o arie protejată, chiar dacă ești proprietar, nu ai voie să tai un copac, nu ai voie să construiești. Asta este ceea ce îi doare. De asta au împiedicat declararea Pădurii Trivale arie protejată. Pe rol sunt și alte dosare, trebuie tras de timp pentru ca alte hectare să fie împărțite între privilegiații administrației PSD. Asta este, defapt, miza. Organele de control ar trebui să se sesizeze în acest mega-dosar imobiliar plin de încrengături de interese, corupție și minciună. Miza acestor alegeri locale este una imensă, de ea depinde și soarta pădurii Trivale. Eu am declarat în campania electorală din 2020 că susțin ca Pădurea Trivale să devină arie protejată și am luptat pentru asta. Primarul PSD a spus același lucru în campanie, dar s-a răzgândit și i-a răzgândit pe toți în jurul său. Asta spune totul despre intențiile sale” susține omul de afaceri Mihai Coteț, candidat la Primăria Pitești, care crede că  „la mijloc este vorba fie de hoție, fie de incompetență și că, în ambele cazuri, administrațiile PSD și-au bătut joc de cetățeni.” a continuat omul de afaceri Mihai Coteț.

(ziarobiectiv.ro)

Adauga comentariu