Viorica Dăncilă a încercat să cumpere bunăvoința PSD Argeș, oferindu-i, după atâta praf de pe tobă, un post de ministru al Educației. Propunerea este, în mod evident, tardivă, făcută într-un context în care sunt foarte mari șanse ca senatorul Șerban Valeca să nu obțină niciodată portofoliul Educației.

Președintele Klaus Iohannis consideră varianta lui Dăncilă ca fiind ,,inacceptabilă” întrucât ,,nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie pentru România, precum Educația – zona în care nu avem nevoie de soluții ale trecutului, ci de asumarea unor proiecte largi, precum România Educată, care implică reforme la un nivel pe care PSD nu pare că le acceptă și nici nu este în stare să le facă”.

Valeca este o soluție a trecutului chiar și pentru propriul partid, la fel cum este o soluție a trecutului pentru județul pentru care nu a mișcat un deget. Nu a făcut-o nici el, la fel cum nu au făcut-o nici ceilalți parlamentari PSD, care fie s-au remarcat în postura de lachei ai lui Liviu Dragnea, fie au tăcut, cu lașitate, acceptând toate mizeriile, pentru ca acum să facă temenele în fața noului stăpân.

Mai mult ca niciodată, județul acesta nu a avut un ambasador la centru, un ales care să facă lobby pentru el. Fiecare și-a văzut de propriile interese și de securizarea propriului post. Au fost vremuri în care parlamentarii argeșeni, indiferent de coloratura politică, făceau front comun atunci când era vorba de interesele județului lor. Mandatul acesta, singurul front comun făcut de parlamentarii aflați la putere a fost în jurul penalului Liviu Dragnea și pentru asta vor ajunge acolo unde le este locul: în marele coș de gunoi al istoriei, la pachet cu administrația PSD care a irosit și și-a bătut joc de 30 de ani din viața Piteștiului, municipiul reședință de județ.