?Fiți INFORMAȚI, nu manipulați!
❶ În 3-4 luni, pădurea Trivale ar fi urmat să fie declarată ARIE PROTEJATĂ, după o muncă de 13 ani!
❷ Demersul de transformare a Pădurii Trivale în pădure parc va dura, potrivit oficialilor, între 5 și 8 ani.
❸ Practic, primarul PSD și majoritatea sa și-au asumat un risc nepermis: au lăsat pădurea, în continuare, lipsită de protecție. Cât timp nu are niciun statut, în Pădurea Trivale se va putea retroceda, defrișa, construi, cu legea în brațe.
❹ Pentru ca restul de pădure rămas să fie declarat arie protejată, vor urma alți ani de refacere a documentației.
❺ Conducerea Primăriei Pitești a declarat clar că urmează să se dea sentința pentru retrocedarea a 175 ha în Pădurea Trivale. În următorii ani, Pădurea Trivale nu va fi nici arie protejată, nici pădure parc. În consecință, viitorii proprietari vor putea construi, potrivit legii, pe 5% din suprafață.
❻ Dacă Pădurea Trivale ar fi fost declarată arie protejată, proprietarii nu ar mai fi putut tăia un singur copac, orice construcție fiind strict interzisă. Ar fi urmat să se mulțumească doar cu câteva sute de lei, anual, de la bugetul central.
❼ În următorii ani, mulți samsari imobiliari se vor grăbi să beneficieze de super-oferta primarului PSD și vor încerca să pună mâna și pe alte terenuri sau să construiască pe cele existente.
❽ Primăria Pitești deja are solicitări de betonare a pădurii, prin amenajarea unor parcări în zona în care unii privați și-au ridicat cort de nunți în inima pădurii. Legea permite, pentru că pădurea nu este protejată.
❾ Și dacă ar fi fost transformată în timp record în pădure parc, asta nu garantează că pădurea nu ar putea intra pe mâna privaților. Primăria Pitești a mai pierdut 110 miliarde în urma executărilor silite. O executare silită pe terenuri din Pădurea Trivale nu poate duce decât la pierderea ei.
❿ O administrație care, de peste trei decenii, doar asta a făcut – a înstrăinat și a ,,pierdut” terenuri din domeniul public – nu avea cum să își schimbe năravul, chiar dacă vorbim despre un cost imens: pădurea noastră, a piteștenilor.

Adauga comentariu