O delegație formată din consilieri locali și angajați ai Primăriei Pitești, în frunte cu primarul Cornel Ionică, se află de câteva zile în Peru. Nu vă faceți griji, nu au plecat pe banii comunității, ci pe bani europeni – vin asigurări dinspre administrația locală. Pentru a obține acești bani europeni, însă, și pentru a se bucura de exoticul ,,concediu”, funcționarii au fost plătiți din bani publici! E drept că merită și ei, măcar o dată pe an, să se relaxeze la loc de odihnă, la loc de verdeață, că s-or fi săturat  de atâtea betoane!

Suntem convinși că delegația care reprezintă Primăria Pitești se va întoarce cu informații extrem de prețioase, care vor sta la baza multor proiecte în folosul cetățenilor. Privind la fotografii, la cum arată asfaltul din Peru, este clar că ,,ai noștri” au plecat în special după… prafuri.

Prafurile se potrivesc mult mai bine Piteștiului, pentru că de municipiul acesta chiar s-a ales… praful în ultimii 30 de ani. A luat startul pe primele locuri în 1990, iar astăzi nu reușește să prindă din urmă nici măcar comune mai răsărite din România.

Presupunem că dacă tot au făcut un drum atât de lung, delegația piteșteană s-a bucurat și de o inițiere șamanică, dat fiind faptul că Peru este cunoscut pentru turismul cu ayahuasca, un halucinogen care ar desfunda chakrele și ar stimula… viziunile. Cine nu își dorește o administrație cu viziune, ba chiar cu viziuni, nu-i așa?

Am putea și noi, la Pitești, să fructificăm această nișă din ce în ce mai în trend: turismul cu ayahuasca. Nu avem pădure tropicală cu șamani, dar avem Pădurea Trivale și mulți băieți aflați într-o continuă transă.

Nu ai cum să nu fii în transă sau să nu trăiești într-o realitate paralelă cât timp tu, ca administrație locală, ești preocupată de deplasări excentrice, în condițiile în care performanța ta tinde spre zero. Deplasările externe au ajuns un fel de excursii mascate în vizite de lucru. Dacă ar fi fost altceva, ne-am fi bucurat și noi, cetățenii, de binefacerile schimburilor de experiență.

Când se vor întoarce din vacanța atât de nemeritată, le-aș sugera administratorilor noștri să facă o deplasare externă… județului Argeș, dar mult mai ieftină, la Ciugud. Comuna aceea este un exemplu despre ceea ce înseamnă să ai o administrație performantă, eficientă și în slujba cetățeanului.