Trăim într-un oraș în care cel mai bun spital este autostrada către București. De unde știm acest lucru?
Dacă în 2013, Spitalul Județean de Urgență Pitești trata anual 66.166 de pacienți, în 2022, spitalul a ajuns să trateze puțin sub 40.000 de pacienți, mai exact 39.919, o scădere drastică de aproximativ un sfert.
➥Chiar și așa, medicii nu fac față. Mulți s-au pensionat. Mulți au plecat. Mulți nu vor să vină la Spitalul Județean Pitești. De ce? Pentru că este administrat politic de oameni obedienți, slab pregătiți profesional și care nu se bucură de recunoașterea breslei. Salarii decente sunt peste tot în sănătate, de aceea medicii caută azi un climat sănătos de lucru, condiții civilizate și spitale moderne și dotate cu aparatură cu care să-și facă meseria așa cum se cuvine.
➥Ce avem la Pitești? Spitale vechi, care nu știm dacă vor rezista unui cutremur serios. Spitale din care oamenii au plecat cu infecții nosocomiale care le-au curmat viața. Spitale în care conduita unor medici lasă de dorit în lipsa unui manager care să instituie normalitatea și un climat pro-pacient, pentru că oamenii se duc la spital să fie vindecați, nu să moară de nervi sau… la propriu.
➥De câte ori am spus că avem nevoie de un spital nou, o clădire nouă, cu circuite eficiente și dotări corespunzătoare, administrația PSD a dus totul în derizoriu. Am pierdut patru ani cu un studiu de oportunitate care nu era necesar, doar pentru că primarul PSD a vrut să tragă de timp și să arunce bani pe un document și așa prost întocmit.
➥Sănătatea este cea mai importantă pentru fiecare, iar piteștenii au ales să plece și pentru că nu se pot bucura de servicii de calitate la ei, acasă.