De-a lungul vremii, politicienii și candidații la funcții publice ne-au intoxicat cu promisiuni și proiecte, care de care mai spectaculoase, dar care au rămas încremenite în proiecte și promisiuni deșarte. La ora actuală credibilitatea politicienilor tinde spre zero. Eu am anunțat, încă de la debutul în politică, faptul că sunt altfel. Nu voi fi un politician clasic, voi sta departe de vorbe goale, minciuni, ipocrizii și trădări  ,,colegiale”.  Eu vreau să dau sens convenției sociale numită ”normalitate”.

Vin din lumea afacerilor, acolo unde promisiunile nerespectate sunt sancționate rapid și drastic. S-a ajuns la o fază în care cetățenii se simt pur și simplu jigniți de promisiunile gândite să-i seducă pentru voturi.

Sunt deseori întrebat… ce vei face dacă vei fi primar? Care este proiectul tău pentru Pitești? Cât de ușor este să pici în capcana celui care crede că, odată ajuns în primărie, va ridica instantaneu spitalul, creșele sau pasajele supraterane! Realitatea din teren rareori se potrivește cu fantasmagoriile din pliantele frumos colorate ale politicienilor.

Sunt foarte multe lucruri de care Piteștiul nostru are nevoie. Am foarte multe idei și intenții pe care îmi doresc să le pun în practică, pentru a avea un Pitești cu adevărat european, dar știu cu ce voi începe. Voi începe cu stoparea risipirii banilor piteștenilor mei. Furnizorii de servicii și prestatorii de lucrări publice, care s-au obișnuit de atâta vreme să lucreze foarte scump și foarte prost, trebuie să revină la condițiile din economia reală, pentru că ce s-a întâmplat până acum e ireal, de-a dreptul! Eu, ca om de afaceri, înțeleg să verific prețul pieței când cumpăr un produs sau un serviciu și să încerc să-l obțin la un preț mai bun și la o calitate mai bună. E un principiu la care nu voi renunța nici dacă voi fi primar!

Tot experiența omului de afaceri m-a învățat că succesul vine doar alături de o echipă competentă și entuziastă, care trage în aceeași direcție cu tine. Un viitor primar trebuie să se asigure că are această echipă.

Un al treilea lucru extrem de important este punerea la punct a departamentelor care se ocupă cu atragerea de fonduri, fie că vorbim de fonduri europene sau guvernamentale. Trebuie speculată la maximum orice oportunitate pentru orașul nostru. Nu poți sta la infinit cu mâna întinsă și la mila mai-marilor zilei, în timp ce comune modeste din România ajung să gestioneze bugete și proiecte impresionante doar pentru că administratorilor… le pasă, vor și pot!

Nu în ultimul rând, investiția în proiecte care întorc banii în comunitate este vitală și aici revin cu nevoia stringentă de a avea un parc industrial. Să stai atârnat doar de firul subțire al Dacia Renault, datorită căreia s-a dezvoltat o întreagă industrie pe orizontală, este de-a dreptul sinucigaș.

Acestea sunt doar câteva puncte aflate pe lista scurtă. În mod evident am creionat un plan de dezvoltare al Piteștiului, cu etape concrete și priorități. Ar fi ridicol să vin în fața voastră cu el, atât timp cât nu am fost desemnat candidat. În plus, îmi respect colegii liberali, știu că organizația municipală lucrează la un proiect pentru Pitești și cred că oricine va fi candidatul PNL, acest proiect va fi un punct de plecare foarte valoros.

Altfel, viziunea mea despre cum ar trebui să arate un Pitești al normalității o puteți desprinde ușor citind numeroasele puncte de vedere pe care le-am postat pe site. Multe dintre idei au ajuns în play-listul altor candidați copy-paste, care cred că o candidatură la Primăria Pitești presupune un concurs de ,,Miss și Mister Promisiunea”. Oamenii sunt sătui de promisiuni, oamenii intuiesc ceea ce se poate face într-un viitor mandat și știu că, pentru a reașeza târgușorul nostru pe niște baze sănătoase și solide, este nevoie de timp și de o gestionare corectă și eficientă a banului public.