De la 1 Decembrie, Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Argeș va rămâne într-un singur medic. Din trei specialiști, unul este epuizat, în concediu medical, celălalt va pleca, prin demisie.
Managerul spitalului nu a fost în stare să convingă pe nimeni să vină să profeseze la Spitalul Județean Pitești, în ciuda concursurilor organizate. Azi se declară… neputiincioasă. Sub mandatul său, mulți specialiști din cadrul unității medicale au plecat mâncând pământul. De ce? Pentru că nu au vrut să stea sub un manageriat impus politic, dar, cel mai grav, lipsit de coerență, eficiență, empatie și corectă înțelegere a lucrurilor.
Cu toate acestea, conducerea Consiliului Județean Argeș a continuat să gireze această conducere la adresa căreia medicii au avut numeroase plângeri de-a lungul timpului. Astăzi, șefii de la județ tac mâlc.
În mai puțin de 10 zile, ,,Terapia intensivă” va rămâne într-un singur medic anestezist, lăsând 34.000 de pacienți care trec pragul anual într-o situație disperată. Autostrada Pitești-București continuă să rămână cel mai solicitat ,,medic” de la Spitalul Județean Pitești.
Degeaba nivelul de salarizare s-a echilibrat pentru medici, dacă avem probleme cu care se confruntă spitalele de campanie din lumea a treia, pentru că se face politică la fel ca în lumea a treia.
Politicul făcut de astfel de oameni continuă să ne afecteze nepermis de mult viețile. Un lider de județ lipsit de viziune și nepăsător care menține în funcție un manager incompetent influențează viața a mii și mii de oameni.
De 1 Decembrie, îi vom vedea pe cei 3 crai PSD de la CJ cu mâinile pe piept, rostind discursuri patriotice. Să o facă din fața Spitalului Județean Argeș, lângă care, parcă premonitoriu, stau înșirate firmele de pompe funebre, principalele beneficiare ale incompetenței celor care ne conduc.
Ce soluții avem?
1. Depolitizarea managementului spitalelor;
2. Investiții serioase în modernizarea lor; degeaba ai salarii bune dacă aparatura medicală e din alt secol sau e ținută sub mileu, cu tot cu peștele de porțelan deasupra;
3. Responsabilizarea noastră ca cetățeni. Ce votăm, aia primim. Data viitoare trebuie să alegem mai bine, pentru că alegerile pe care le facem ne dictează calitatea vieții. Sau fac diferența dintre viață și moarte!

Adauga comentariu