Dragi piteșteni, primarul PSD și gașca lui de răzgândaci au decis astăzi, în Consiliul Local, că nu este cazul să facă un Referendum pentru a vă consulta în privința Pădurii Trivale.
De ce? Iată ce au spus aleșii voștri:
➥S-a spus că ,,nu este oportun să întrebăm cetățenii”.
E oportun doar să ieșiți la vot și, patru ani, să țineți ciocul mic. Atât și nimic mai mult! Sunteți disprețuiți pentru că ieșiți în stradă. Sunteți disprețuiți pentru că ați îndrăznit să dați o semnătură. Pesediștii fac chiar și plângeri la poliție. Pentru că, da, piteștenii, în orașul lor, n-au dreptul să să opună voinței primarului.
➥S-a spus că nu poate fi făcut Referendum deoarece Consiliul Local a decis deja, chiar și fără o minimă transparență și consultare.
Același Consiliu Local a decis să facă invers decât a votat în urmă cu doar doi ani! Am atacat Hotărârea de Consiliu Local tocmai pentru că s-a făcut fără consultarea piteștenilor.
➥S-au întrebat pesedeii cine suportă cheltuielile dacă cvorumul Referendumului nu e realizat.
Cu alte cuvinte, deși Constituția vă permite, la Pitești nu veți fi niciodată consultați. Dar, întreb eu: cine suportă cheltuielile pentru că primarul a stopat declararea Pădurii Trivale ARIE PROTEJATĂ, timp în care privații pot pune mâna pe pădure, pot defrișa și construi? Pentru crima asta cine plătește?! Dar wc-ul acela de 400.000 de euro cine îl justifică?! Terenurile de sport din curțile școlilor cu 500.000 de euro bucata cine le justifică?! Stațiile cât o garsonieră cine le justifică?!
➥S-a spus că… alimentarea civică nu folosește nimănui.
Așa e. Vor să înăbușe din fașă orice mișcare civică, orice imbold al cetățeanului de a-și spune părerea, de a lua atitudine, de a se opune.
➥S-a spus că ,,subiectul e folosit strict pentru capital politic”.
Oameni buni, au lăsat pădurea fără protecție și vor s-o facă parc pentru ca privații să aibă timp să pună mâna pe ea! Unde e politica? Vă spun eu unde e politica! Politica a fost în 2020, când primarul PSD și răzgândacii lui vă promiteau în campania electorală că fac Pădurea Trivale arie protejată. I-ați votat pentru asta. V-au mințit fără pic de scrupule.
➥Au spus: ,,niciodată nu voi vota ca pădurea să ajungă proprietatea Bucureștiului”, adică nu vor vota pentru un custode independent de interesele care au distrrus pădurea. Interese din cauza cărora am pierdut sute de hectare de pădure. Așa e, nu vor să-și ia ghearele de pe ea, pentru că interesele financiare sunt imense, direct proporțional cu circul pe care l-au făcut în Consiliul Local diriginții, fariseii și restul accesoriilor primarului PSD.
➥Au spus că ,,trebuie să protejăm flora și fauna, dar nu mă interesează ca flora și fauna să fie înaintea oamenilor”! Oamenii vor să se bucure tocmai de flora și fauna pădurii, de potecile naturale, că de aia ne-a binecuvântat Dumnezeu cu așa ceva.
➥Au spus că ,,cetățeanul nu e pregătit să voteze în cunoștință de cauză în acest moment”. Da, cetățeanul nu e pregătit decât să iasă la vot, e singurul lucru la care trebuie să se priceapă. Restul, să-și vadă de treaba lui, că primarul PSD și răzgândacii lui știu ce au de făcut. De peste 30 de ani tot fac și ne fac.

Adauga comentariu