Prieteni, s-au adunat multe întrebări în ultima perioadă. Multora v-am răspuns, în special celor pe care v-am simțit sinceri, dezinteresați și departe de zona de interese politico-administrative. Din respect pentru toți cei care m-ați urmărit și m-ați creditat cu încredere, răspund pentru ultima oară întrebărilor voastre legate de alegerea mea și a partidului din care fac parte pentru că apoi… trebuie să ne apucăm de treabă. Și eu, și echipa mea, și dumneavoastră, cei pe care îmi doresc să vă am alături!

 

Întrebare: De ce PNL a ales un membru PSD să candideze la Primăria Pitești?

Răspuns: Creditat fiind cu încrederea majorității piteștenilor (lucru măsurat de sondaje și studii sociologice), PNL a optat pentru varianta cu cele mai mari șanse. PNL nu l-a ales pe pesedistul Sorin Apostoliceanu să candideze la Primăria Pitești, ci pe omul de administrație Sorin Apostoliceanu, care nu s-a manifestat niciodată ca politician. Plecarea sa din PSD este una de bun simț pentru cineva care nu mai are cum să gireze modelul de administrație marca Ionică. Cred că atenția electoratului a fost cumva distrasă de această mutare… inedită pe scena politică. Cea mai importantă întrebare nu este de ce PNL iese în față cu Sorin Apostoliceanu, ci cum se face că, după 30 de ani de administrație, PSD vine în fața electoratului cu aceeași echipă prăfuită, fluturând pe post de stindard sau ca piesă de bază pe același Cornel Ionică? Suntem în 2020! Am intrat în politică exasperat de ceea ce a făcut și de ceea ce nu a făcut administrația de până acum. Nu mai am atâta timp la dispoziție în viața asta (că, deh, speranța de viață nu depășește 75 de ani) ca să mai aștept… ce?! Să fac playback de pe margine? Să mimez opoziția? Să cred că sunt deștept dacă mă rezum doar la a critica? Eu vreau să-mi fie bine în orașul meu și mie, nu doar copiilor mei. M-am săturat ca fiecare dintre generațiile care s-au succedat să fie generație de sacrificiu!

 

Întrebare: De ce ai acceptat acest compromis?

Răspuns: În viață faci compromisuri și compromisuri. Eu sunt convins că am făcut doar compromisurile care nu mă compromit. De la bun început mi-aș fi dorit o variantă curat-liberală, m-am exprimat în partid și în fața voastră în acest sens. Partidul a preferat să nu riște și a luat o altă decizie. În fața acestei decizii aveam două variante: să-mi dau demisia și să critic de pe margine sau să mă implic. Eu nu am intrat în politică să dau bir cu fugiții la primul hop și nici nu am vreo satisfacție să chibițez de pe margine. Aș face-o, dacă aș știi că astfel aș putea schimba în bine comunitatea în care trăiesc. Sunt om de echipă și știu că doar în echipă se poate construi.

Înțeleg perfect atitudinea vehementă a electoratului de dreapta și faptul că a dezvoltat un fel de fobie față de tot ceea ce înseamnă PSD. În egală măsură, cred în acel electorat de dreapta matur, nu extremist, superficial, care se ghidează după sloganuri. Avem de construit nu doar pentru prezent, ci, mai ales, pentru viitor. Nu trebuie să pierdem nicio secundă din vedere acest lucru. Oamenii nu pot fi definiți 100% prin partidul din care fac parte, ci prin faptele lor. Din acest punct de vedere, Sorin Apostoliceanu NU ESTE un compromis care compromite.

 

Întrebare: De ce nu ați mers pe o alianță firească, pe partea dreaptă a eșichierului politic?

Răspuns: Pentru că… orgolii. Prima șansă a avut-o această alianță pe dreapta. Am făcut sondaje și măsurători sociologice. Nu poți veni ca vârf de lance cu un candidat situat chiar și în urma unora fără mare relevanță! Nu poți negocia de pe poziții de forță, fără pic de flexibilitate! Nu poți face alianță cu un partid care zilnic te denigrează și al cărui modus operandi este livrarea de sloganuri violente la cheie. Nu așa îi tratezi pe cei pe care ți-i dorești ca parteneri. Orgoliile lor au dus în mod direct la soluția la care PNL a ajuns acum, ca atare toate criticile care ne sunt aduse fac parte din… ,,genul programului: ipocrizie”.

 

Întrebare: Una ai spus la început, alta spui acum!

Răspuns: Nici pe departe! De la început am spus că vreau să mă implic, că vreau să fac ceva concret pentru comunitatea mea. Eu, Ana Stan, Tiberiu Irimia și alți colegi am ales să facem echipă cu Sorin Apostoliceanu pentru că, dincolo de orgoliile personale, la mijloc este interesul comun. Judecați-ne nu presupunând că nu venim cu sinceritate în fața voastră sau că avem o agendă dublă! Dați-ne șansa să demonstrăm ce putem și abia apoi puneți-ne la colț pe fiecare în parte! Eu zic că este așa este corect. Mai mult, alegeți să nu fiți chibiții de pe margine și implicați-vă în viața comunității noastre! Se pot face lucruri mărețe în echipă.

P.S.: Aveți în fotografie o mică parte din echipa noastră: Sorin, Ana și Tiberiu. Eu merg cu capul sus și vă aștept și pe voi alături de noi!