Un spital nu înseamnă o clădire și echipamentele aferente. Fără oameni, un spital nu înseamnă nimic. Asta nu a înțeles administrația din Mioveni și onor premierul Viorica Dăncilă, care s-au grăbit, în numele campaniei electorale pentru prezidențiale, să inaugureze… o clădire. E ca și cum ai inaugura introducerea unei rețele de gaze la care oamenii nu sunt racordați.

,,Domnule, este importantă și clădirea! Câți, în România, au ridicat măcar o clădire de acest gen?!” – au sărit fanii domnului primar. Da, ce pot spune, dă bine în poze… Speranța mea este că acest spital va deveni funcțional într-un termen rezonabil de timp, pentru că orice lucru nefolosit se deteriorează.

Dacă am privi, însă, pe facturile achitate către cei care au ridicat și dotat spitalul, atunci clădirea, echipamentele și toate celelalte dotări ar trebui să dăinuie veșnic, iar garanția acordată pentru cel puțin o eternitate, dacă îmi este permis paradoxul.

Încă dinainte de marea inaugurare, cu copii aduși special pentru îmbrățișarea cu mămica planetară, au circulat în presă prețurile absolut nerealiste la care s-au făcut numeroase achiziții.

https://cetateanul.net/articol-principal/marea-investitie-psd-in-sanatate-jaful-de-la-mioveni/

A ajuns o obișnuință ca administrațiile locale, județene și centrale să funcționeze, parcă, pe o piață paralelă, o piață unde prețurile vehiculate pentru orice achiziție – servicii sau bunuri materiale – încep de la dublu în sus.

Te uiți la facturi și parcă auzi cum strigă… comisioanele din ele. Chiar aș propune ca instituțiile de stat să folosească tipizate speciale, cu facturi care, pe lângă rubricile clasice de ,,preț fără TVA” și ,,TVA”, să aibă și… ,,comision”.

Nu că e bine, este foarte bine că la Mioveni s-a ridicat clădirea unui spital, dar ce bine era dacă din aceiași bani se ridicau și o școală, și o creșă! Era suficient spațiu de manevră…

Dar ce să mai zicem, primarii noștri din Pitești nu au făcut nici măcar asta!