Salariile celor care lucrează la stat vs. salariile angajaților în privat suscită din nou controverse, mai ales în contextul în care crizele suprapuse au scumpit traiul de zi cu zi pentru fiecare român în parte. Pe de o parte, privind către salariile bugetarilor, constatăm o profundă inechitate, domenii care ar trebui să fie prioritare fiind subfinanțate în favoarea altora care găzduiesc, în bună parte, multă birocrație, nepotisme și incompetență. Ne referim, ca un exemplu, la salariile execrabile din Educație, în comparație cu cele practicate la regii și tot felul de organisme create pentru a adăposti clientela de partid. Ne mai referim și la diferențele de salariu dintre angajații prefecturilor și cei ai consliilor județene. Pe de altă parte, de la un an la altul, se adâncesc inechitățile dintre bugetari și cei care lucrează la privat. Diferența salarială este tot mai mare. De asemenea, beneficiile de care se bucură angajații la stat sunt net superioare din toate punctele de vedere, de la sporuri de tot felul, la vouchere de vacanță.

În acest context, în Consiliul Local Pitești s-a votat majorarea salariului secretarului primăriei, Cătălin Călugăru. Acesta va lua nu mai puțin de 18.350 de lei lunar, de la 16.531 cât avea până în prezent. 3700 de euro – un salariu decent pentru o astfel de responsabilitate, s-ar putea spune, fără a greși. Frustrant este faptul că astfel de majorări se acordă într-o perioadă în care statul face play-back că nu mai știe cum să strângă cureaua, dar, în paralel, caută să cocoșeze  mediul privat cu noi măsuri fiscale.

,,Nu comentez munca domnului Cătălin Călugăru, eu mă întreb dacă este oportun să ducem salariul la suma de 3.700 de euro. Suma sună destul de mare pentru mulți dintre piteșteni. Nivelul la care s-a ajuns cu salariile la stat este unul foarte mare și nu mi se pare că performanța este dierct proporțională.” a declarat consilierul local Mihai Coteț, care s-a abținut în privința majorării salariale.

Proiectul a trecut, însă, PSD având majoritatea.

(Sursa: Ancheta)

Adauga comentariu