Sinagoga din Pitești a găzduit în această seară, într-o atmosferă caldă și relaxantă, Kiriac Festival Day, un concert coral susținut de Corala Kiriac, Corul ,,Ars Nova” Pitești și soliștii Daniela Hodojeu, Antonia Caramelea, Dan Luțescu, Marian Coman și Rareș Zănescu, dirijori fiind Radu Titi și Silviu Deaconescu.
A fost o seară memorabilă! Nici că se putea loc mai nimerit pentru un astfel de eveniment, în cadrul căruia a fost vernisată și expoziția CRONOS, aparținând artiștilor Ana Roșoga și Marius Cristea.
30 de persoane mai numără comunitatea evreiască din Pitești, care vrea să deschidă sinagoga către evenimente culturale autentice: expoziții de artă, recitaluri de muzică clasică, mai ales că acustica este una extraordinară, ateliere de lucru.
Voi pleda ca administrația locală să ofere o mână de ajutor. Sinagoga ar avea nevoie de ceva reabilitări, dar și de puțin sprijin pentru susținerea financiară a evenimentelor care, până în prezent, au fost susținute doar din fonduri proprii.
Deocamdată am văzut foarte mulți voluntari care fac din pasiune ceea ce fac și care merită să fie susținuți, întrucât aduc cu siguranță valoare vieții culturale a Piteștiului.
Felicitări organizatorilor! Ținem aproape! Astfel de evenimente merită toată susținerea noastră!

Adauga comentariu