S-a spus că realizarea unui studiu de oportunitate pentru realizarea unui spital nou în Pitești reprezintă bani irosiți.
S-a spus că nu avem nevoie de un spital nou în Pitești.
S-a spus că nu vom avea medici care să profeseze într-un astfel de spital.
S-a spus că proiectele pe termen lung sunt plictisitoare și neinteresante.

De ce consider că Piteștiul are nevoie de un spital nou? De ce am pledat pentru demararea realizării acestuia?

↗Pentru că piteștenii ne-au cerut acest lucru. Pentru că s-au săturat să tot facă naveta la București. Pentru că teama de spital este insuflată, în primul rând, de teama de a contacta infecții intraspitalicești, fatale în prea multe dintre cazuri. Pentru că specialiștii au spus foarte clar: de astfel de infecții intraspitalicești, bine infiltrate în pereți și mobilier, nu poți scăpa decât construind ceva de la zero.

↗Pentru că cele două spitale de pe raza teritorială a Piteștiului au aproape o jumătate de secol. Spitalul Județean Pitești prezintă, în plus, și riscuri de prăbușire în cazul unui cutremur nu foarte mare.

Ridicarea unui spital nou este un demers de durată și nu considerăm că trebuie să stăm și următorii 30 de ani cu mâinile în sân.

Piteștenii s-au săturat să tot audă de ce nu pot avea parte de servicii medicale civilizate. Treaba administrației este să identifice soluții, nu să transmită populației că îi este greu, că nu se poate, că e imposibil, pentru că oamenii privesc către alte comunități mult mai mici și înțeleg că, la mijloc, este vorba doar de voință.

Studiul de oportunitate votat la începutul mandatului pentru realizare ar fi trebuit să aducă la aceeași masă administrația județeană și pe cea locală, pentru că ar fi trebuit puse la punct:

-strategia de sănătate publică pentru următorii zece ani;

-identificarea fondurilor pentru ridicarea unei clădiri noi;

-identificarea celor mai bune formule administrative de gestionare a noului spital.

Nu s-a realizat acest lucru. Nici măcar nu s-a vorbit despre el. Nu a existat nicio dezbatere, nicio consultare. S-a votat un studiu de oportunitate care a fost atribuit după mai bine de doi ani! După ce a fost atribuit, a fost anulat, pe motiv că cel care trebuia să-l realizeze nu și-a făcut treaba.

Studiul de fezabilitate a fost votat anual și nu s-a făcut niciun pas pentru atribuirea sa.

Încă un mandat sub PSD, încă patru ani furați Piteștiului!

Doar împreună putem schimba destinul orașului nostru!

Adauga comentariu