Și Ploieștiul se alătură administrațiilor locale care acordă familiilor un stimulent financiar în valoare de 2000 de lei la nașterea copilului!
Consilierii locali din municipiul prahovean au prins măsura în Bugetul pe 2023 fără birocrații inutile, fără scandal, fără pretexte că ar fi ilegal. Proiectul a fost susținut și de dreapta, și de stânga, semn că unde există deschidere, dialog, dorință… se poate!
În cazul Piteștiului, am depus proiectul pentru alocarea unui stimulent financiar în valoare de 2.500 de lei la finele anului trecut. În alte părți s-a putut:

✔Ploiești – 2000 lei, începând cu 2023

✔Bacău – 1000 de lei, începând cu 2022;

✔Târgu Mureș – 1000 de lei, începând cu 2022;

✔Piatra Neamț – 1000 -1500 de lei, începând cu 2021;

✔Galați – 1000 de lei, începând cu 2021;

✔Brașov – 1500 de lei, începând cu 2019;

✔Slobozia – 2000/2500 de lei, începând cu 2019;

✔București – 2500 de lei, începând cu 2017;

✔Reșița – 500 de lei, începând cu 2017;

✔Sfântu Gheorghe – 600 de lei.

Joi (16 februarie), în Consiliul Local Pitești, PSD A RESPINS acordarea unui SUPLIMENT FINANCIAR ÎN VALOARE DE 2500 DE LEI pentru nou-născuți! A făcut-o și ulterior, în următoarea ședință de Consiliu Local!

Nu renunțăm la acest proiect, în ciuda presiunilor și scenariilor politice ale primarului PSD. Ne vom folosi de toate pârghiile legale necesare pentru a pleda pentru drepturile cetățenilor acestui oraș. Sunt drepturi care le sunt refuzate doar din cauza unor orgolii politice și a proastei înțelegeri a rolului pe care ar trebui să-l aibă un ales local.

Sprijinul financiar pe care l-am solicitat și la Pitești este acordat tinerelor familii, de ani buni, de către numeroase administrații locale. Spre exemplu, la București se acordă un supliment financiar în valoare de 2.500 de lei încă din 2017, la propunerea fostului primar, actualmente ministru al Familiei. De asemenea, încă de la începutul acestui an, alte administrații locale au ales să sprijine tinerele familii, în contextul economic destul de dificil.

Prin presiuni la adresa aparatului juridic din subordinea sa, primarul PSD al Piteștiului a oferit în Consiliul Local pretextul ideal pentru ca proiectul să fie ,,picat” la vot. Am asistat cu un gust amar la un scenariu marca PSD pus la cale prin folosirea unor consilieri locali ,,de serviciu”, care veniseră special cu temele făcute pentru a se opune ca tinerele familii din Pitești să primească un sprijin financiar extrem de oportun.

Primăria Pitești răsplătește financiar, de ani buni, cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie, în baza aceluiași principiu, și e bine că o face. În cazul acestora, PSD și oamenii de care se folosește vorbesc despre o răsplată binemeritată.

În privința tinerelor familii, un sprijin similar este catalogat drept populism și propagandă electorală. De ce? Tinerii nu sunt la fel de disciplinați la vot sau nu votează PSD, motiv pentru care sunt pedepsiți în mod constant.

Pentru tineri, PSD și administrația la vârf a acestui oraș, continuă să manifeste aceeași ostilitate. Nu este de mirare de ce această categorie de cetățeni a părăsit în număr copleșitor Piteștiul condus de peste trei decenii de către tovarășii social-democrați.

Cu atât mai mult vom continua să luptăm pentru această categorie pentru că, în definitiv, vorbim despre copiii noștri și viitorul acestui oraș.

Adauga comentariu