Piteștiul se schimbă, oamenii se schimbă, mentalitățile se schimbă. Poate nu cu viteza pe care ne-o dorim, dar faptul că întâlnesc în mod constant oameni frumoși, povești de viață care îmi oferă motivație și speranță, piteșteni care fac ceva pentru comunitatea lor, toate acestea mă fac să cred în acel viitor în care ne vom lua Piteștiul înapoi și vom îndrăzni, din ce în ce mai mulți, să aducem schimbarea de care avem atât de mare nevoie.
Cami și Tibi sunt soț și soție. El, inginer, pragmatic, extrem de meticulos și riguros în tot ceea ce face. Ea, artistă și iubitoare de frumos, cu un suflet imens, dovadă și faptul că acum urmează studii de specialitate pe zona de terapie ocupațională pe care o stăpânește mai bine decât mulți alți specialiști făcuți la normă. Amândoi sunt extrem de pasionați de ceea ce fac și pe amândoi îi puteți găsi la Galeria • art, coffee, cowork.
Ce veți găsi acolo? În primul rând un spațiu cu o energie absolut specială. Tibi și-a dorit o cafenea, dar nu una oarecare, ci o cafenea cu… cafea pe bune, luată de la cele mai bune prăjitorii și la sugestia campionilor mondiali în materie de prăjit cafea sau degustare. El însuși este expert. În urmă cu zece ani lua cunoștință cu modul în care alții făceau cafea la nivel profesionist. Timp de șase ani a făcut acasă câte patru cafele pe zi, aflând, prin experiment, toate secretele modului în care se prepară. A studiat, a luat contact cu cei mai buni specialiști în materie și după 10.000 de cafele poate spune că știe nu doar să scoată ce e mai bun de la această licoare, ci și să ofere consultanță celor care vor să facă acest tip de business. Curios din fire, vrea să testeze cât mai multe soiuri, de aceea, la cafeneaua sa, veți găsi mai mereu gusturi și arome noi.
Camelia Diaconescu face ceea ce americani numesc reziliență creativă. Într-un spațiul destul de generos, a amenajat un loc în care oricine este binevenit. În primul rând vorbim despre un spațiu destinat cowork-ingului. Îți poți lua laptopul cu tine și lucra acolo liniștit, savurând o cafea de la Tibi. Ai la dispoziție internet de mare viteză, o imprimantă și un scanner. Poți să-ți fixezi și o întâlnire de afaceri.
Mai mult, te poți bucura și de artă, pentru că spațiul acesta este și unul expozițional. Cami și-a dorit foarte mult ca elevii și studenții de la Arte sau artiștii amatori cu talent să aibă unde expune. De asemenea, și artizanii locali pot să își promoveze aici produsele. Când am băut cafeaua împreună, m-am bucurat de expoziția artistului plastic Orlando Năstase. Chiar dacă nu am fost la expoziție, gazdele mi-au stat la dispoziție și m-au introdus în lumea plină de simboluri a artistului.
Tot în acest spațiu se susțin numeroase cursuri. Cami face terapie ocupațională și cursuri de motricitate fină. De asemenea, urmează să se țină și cursuri de grafică. Au o colaborare extraordinară cu o altă cafenea-hub recent deschisă – Artio The Hub -, manageriată de alți tineri iubitori de artă, artiști la rândul lor, și alături de care au susținut și susțin tot felul de evenimente creative și expoziții de artă.
Ușor-ușor, în jurul acestor oameni și acestor spații s-a creat o comunitate creativă frumoasă și talentată, pusă pe fapte mari, o insulă de normalitate unde simți că e multă speranță pentru Piteștiul nostru.

Adauga comentariu