Nu știu cum sunteți voi, dar eu nu mi-am făcut niciodată griji cu privire la cafeaua care mi se pune în față. Până în momentul în care am avut de-a face cu… angajații la stat. Să vă spun de ce!

În urmă cu aproximativ o lună, în Consiliul Local Pitești, s-a votat creșterea cu 15% a salariului tuturor angajaților din Primăria Pitești pe motiv că sunt prea profesioniști, prea desăvârșiți. M-am abținut la vot. Nu mi s-a părut corect față de angajații la privat care nu beneficiază de spor de stres, de calculator, de antenă, de praf sau de risc de muncă. Dar pentru că don primar avea majoritate să facă de toate, am propus să se facă majorări mai consistente acolo unde salariile sunt mai mici. Adică să nu se mai dea peste douăj’ de milioane tot șefului care încasează peste suta și ceva. Nu s-a ținut cont. În definitiv, directorii sunt cei care vor defila ca după moaște în campanie, iar serviciile oferite cu bani de la stat sunt cinstite. Primarul nostru, stăpânul nostru… știți și voi cum stau treburile pe la Pitești.

La o lună de la acest moment, a trebuit să particip la o comisie în calitate de consilier local. După ce secretara mă servește cu o cafea, șeful ei, directorul unei instituții deconcentrate din subordinea Primăriei Pitești, mă întreabă:

-Nu vă e frică să beți cafea? Să nu aveți sare în ea… Nu v-am văzut cu mâinile pe sus la majorările de salariu!

L-am întrebat de ce nu a considerat mai potrivit ca subordonații lui să beneficieze de salarii mai mari și a început să-mi turuie, instantaneu, despre responsabilitățile care îl apasă… pe el!

A doua zi, în cadrul aceleiași comisii, constat că domnul director nu are cafea, așa că întreb doamna secretară de ce nu i-a făcut și șefului una.

-Domnul director își cumpără singur cafea, nu bea cafea făcută de mine! mi-a răspuns, cu un zâmbet până la urechi.

Să fie tot de la frica de sare?…

Adauga comentariu