Am fi putut avea un parc industrial…

Despre necesitatea unui parc îndustrial în Pitești se vorbește de cel puțin 25 de ani. În Arad, primul parc industrial a fost construit în 1999. Pentru că a prins trenul la momentul potrivit, Aradul este astăzi orașul cu cel mai mare număr de investitori concentrați în parcurile sale industriale. Piteștiul, în schimb, este orașul care, an după an, a pierdut aproape toate societățile sale de tradiție, fără să reușească să atragă vreo investiție notabilă.

În mod evident, fotografia de mai sus este un trucaj, o simulare a unui viitor furat de administrația PSD. Fotografia originală arată, din nefericire, așa…

…un panou gol, zdrențuit, așteptând bannerul de campanie al  Vioricăi Dăncilă să ne ,,spună” cât de muncitoare și implicată este domnia sa și partidul pe care îl reprezintă.

În ultimii 30 de ani, alte localități – orașe și comune – au investit în viitorul lor și în nivelul de trai al locuitorilor. Investitorii care și-ar fi dorit să vină la Pitești au ales alte orașe, ori s-au așezat în comunele din jurul Piteștiului, astfel încât orașul nostru nu a făcut decât să stea cu mâna întinsă la mila guvernanților.

În urmă cu șase ani, în Consiliul Local Pitești era pusă a nu-știu-câta-oară problema realizării unui parc industrial. Tudor Pendiuc, pe atunci primar, vorbea nu doar de un parc industrial, ci și de un parc cu panouri pentru energie, extrem de importante pentru comunitate. Aceste proiecte le vedea realizându-se doar în cadrul unei zone metropolitane constituite din punct de vedere juridic. La ora actuală există zone metropolitane în multe regiuni din România. În Argeș nu s-a reușit nici după atâta timp! De ce? Din cauza indolenței, a prostiei sau a relei-voințe, din cauza faptului că fiecare primar s-a crezut vătaf peste localitatea sa. Este de notorietate câți argeșeni, mai ales copii, au avut de suferit pentru că, în lipsa unui transport metropolitan, a trebuit să facă naveta pe jos kilometri întregi.

Astăzi, în mandatul lui Cornel Ionică, după falimentul Arpechim, administrația PSD s-a orientat către terenul defunctului combinat. Un teren cu sute de suprapuneri în acte, un teren care va rămâne blocat ani buni în instanță. Este un teren pe care se poate amenaja în viitor un al doilea parc industrial, căci mi s-ar părea de-a dreptul criminal să stai și să aștepți după un proces care știi din start că va fi unul de durată.

Primăria Pitești nu a fost niciodată transparentă cu privire la terenurile aflate în proprietatea sa, scandalurile cu schimburi și înstrăinări de terenuri s-au ținut lanț an de an. De aceea, numai în momentul în care PSD va pleca din primărie vom putea vorbi și de soluții concrete. Transparența nu a fost niciodată punctul forte al administrațiilor social-democrate.

Așa arată, la acest moment, harta parcurilor industriale din România, potrivit datelor Ministerului Dezvoltării!

În regiunea Sud-Muntenia, doar noi și Teleormanul lui Dragnea am rămas de coada istoriei. O istorie pe care ar fi incalificabil să o repetăm…