Vrei să știi cât de cinstită este administrația care te conduce? Uită-te, mai întâi, cât de transparentă este!
Iată câteva aspecte-cheie și avantaje ale transparenței administrative pentru noi toți:
✔Piteștenii vor putea lua decizii informate
Transparența ne va permite tuturor cetățenilor să luăm decizii în cunoștință de cauză cu privire la tot ce se petrece în primărie. Sunt taxele noastre. E dreptul nostru să știm cum sunt cheltuiți banii. Atunci când informațiile despre activitățile administrației sunt disponibile cu ușurință, cetățenii pot înțelege mai bine implicațiile politicilor, acțiunilor și deciziilor.
✔Piteștenii își vor putea trage aleșii la răspundere
Atunci când activitățile administrative sunt transparente, devine mai dificil pentru funcționari să se angajeze în practici corupte sau să ia decizii care nu sunt în interesul public.
✔ Încrederea în administrație
Deschiderea și transparența contribuie la consolidarea încrederii între oamenii din serviciul public și cetățeni. Atunci când oamenii percep că administrația este transparentă și că oferă informații, mai putem să stabilim o cale de dialog și să ajungem la un sistem participativ de luare a deciziilor pentru Pitești în interesul piteștenilor.
✔ Participarea la procesele democratice
Informațiile accesibile le permit cetățenilor să participe mai eficient la dezbaterile publice, la discuții și la luarea deciziilor. Cetățenii informați sunt cei care vor să se angajeze în activități civice și să contribuie la procesul democratic.
✔Prevenirea corupției
Atunci când operațiunile administrației publice sunt desfășurate în mod deschis, există mai puțină corupție. Sistemele transparente facilitează identificarea și raportarea practicilor corupte de către cetățeni și mass-media.
✔Alocarea eficientă a resurselor
Transparența în materie bugetară și financiară permite cetățenilor să înțeleagă modul în care sunt alocate și cheltuite fondurile publice. Orice informație trebuie cerută prin adrese și prin mii de procese birocratice și chiar și așa administrația locală blochează toate procesele, astfel încât să nu putem ajunge la modul în care sunt risipiți banii noștri. În momentul în care vom avea alocări transparente ale banilor strânși din taxele noastre, vom vedea cât s-a risipit fără cap în toți acești ani.
✔Servicii publice mai aproape de nevoile comunității
Atunci când administrația locală este transparentă cu privire la activitățile sale, serviciile publice se îmbunătățesc. De ce? E simplu – pentru că cetățenii își pot exprima foarte clar nevoile.

Adauga comentariu