Programul meu de guvernare administrativă pentru Pitești

➥Realitatea de la care pornim:

✗Piteștiul este singurul municipiu din România fără un centru de permanenţă.

✗Piteștiul nu are un spital municipal.

✗Cetățenii lui se tratează în spitalele vechi din subordinea Consiliului Județean Argeș, care crede că poate moderniza sistemul de sănătate prin cârpeli și anexe.

✗Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Pitești are o adresabilitate de peste 60.000 de pacienți pe an, ceea ce ar presupune, conform legislației, să avem 5-6 medici pe tură. Realitatea ne arată că pe tură avem maxim doi medici, ceea ce scade enorm calitatea actului medical și pune în pericol pacienții.

✗La UPU Pitești nu s-a mai prezentat niciun medic la concurs de 3 ani, pentru că medicii tineri cunosc foarte situația sistemului medical local și nu vor să își înceapă cariera într-un loc subdotat, supraaglomerat și prost manageriat.

➥ Cât de greu e să faci un spital de la zero?

➤Primul spital din România construit integral din donații și sponsorizări, ridicat de Asociația Dăruiește Viață în curtea spitalului de copii Marie Curie din București, este gata să primească primii pacienți, la mai puțin de 5 ani și jumătate de la începerea construcției. Spitalul a fost ridicat din donațiile a 350.000 de români și sponsorizările a 8.000 de companii și va fi primul spital dedicat copiilor bolnavi de cancer din România. Spitalul a costat 53 de milioane de euro.

➤Un spital la standardele celui construit de asociația Dăruiește Viață este obiectivul pentru Pitești. Pentru a realiza acest lucru, fondurile europene sunt răspunsul, întrucât, din cauza lipsei de interes a autorităților centrale și a domnului ministru Rafila, fondurile pentru spitale sunt pe muchie de bisturiu.

➤Scoatem de la sertar toate studiile inutile realizate de actuala administrație tocmai pentru a amâna realizarea propriu-zisă a spitalului și ne apucăm de treabă!

Puteți consulta Programul de guvernare administrativă integral, AICI!

Adauga comentariu