Eu sunt Mihai Coteț, încântat de cunoștință!

Sunt antreprenor de peste 20 de ani. Am crescut o dată cu business-ul meu, pe care l-am demarat la puțin timp după ce am terminat facultatea. Radical Zero este cartea mea de vizită. Ce spune despre mine? Spune că poți avea succes în afaceri și fără să dai tunuri pe mână cu statul și că te poți impune pe piață, ca brand de referință, dacă muncești, ai competențe manageriale și știi să faci și să ții alături de tine o echipă.

Ce caută în politică un om de afaceri? Ce ar trebui să caute orice român de bună credință, sătul să asiste la falimentul unei clase politice și administrative profund viciate. Când copii îți spun că nu vor să rămână în orașul lor pentru că nu au nicio perspectivă în Pitești, devine clar că este și vina ta că ai permis să se ajungă aici.

S-au adunat peste 30 de ani, timp în care, în loc să numărăm motivele pentru care ar trebui să fim mândri de orașul nostru, numărăm cazurile de corupție și de importură, numărăm miliardele pierdute de municipalitate din cauza lipsei de viziune și a incompetenței, numărăm rubedeniile și clienții politici cu care au fost înțesate toate instituțiile publice județene și locale.

Nu aș fi intrat în politică dacă nu aș fi constatat că acesta este singurul instrument eficient prin intermediul căruia poți să influențezi în bine viața comunității și a oamenilor ei. Cum să nu conteze politica și, mai ales, cine face politică, dacă, în trei decenii, Piteștiul, unul dintre cele mai dezvoltate orașe din punct de vedere economic din România, a ajuns unul mediocru din toate puncte de vedere, pe mâna clasei politice și administrative marca PSD.

Generație după generație, am pierdut zeci de mii de tineri și de oameni activi în câmpul muncii. Copiii și nepoții nu ne vor rămâne alături, ne vom bucura de ei mai mult privindu-i pe ecranul telefonului. Am ajuns un oraș îmbătrânit, fără perspective, fără măcar un plan pentru viitorii 10-20 de ani. Mergem în derivă girând, mandat după mandat, aceiași incompetenți, aceiași corupți, aceiași oameni imorali și lipsiți de scrupule. În ultimii 30 și ceva de ani nu au făcut decât să se rotească în scaune, atât și nimic mai mult. Dacă le iei carnetul de partid din CV,  nu mai rămâne mare lucru din niciunul dintre cei care au condus și conduc destinele acestui oraș.

Așa stând lucrurile, a sta deoparte a ajuns echivalent cu a deveni complice.

Din fericire, în acești ultimi ani în care am ales să mă implic mult mai activ în viața comunității, am întâlnit și cunoscut oameni care gândesc la fel. Nu sunt singur, la fel cum nici voi nu sunteți singuri. Iar dacă ne vom da mâna și vom fi uniți pentru orașul nostru, vom fi de neoprit.

Acum că m-am prezentat în câteva cuvinte și că ți-am mărturisit crezul și convingerile care mă mână în luptă, vorbește-mi despre tine! Spune-mi cum vezi tu lucrurile, ce crezi că ar trebui făcut, cum ai putea oferi și tu o mână de ajutor! Mă găsești la adresa de email contact@mihaicotet.ro sau poți lăsa un comentariu.

Adauga comentariu