Te-ai întrebat ce înseamnă să fii piteștean? Ce mai înseamnă asta? Înainte, spuneam că suntem piteșteni cu toată mândria. Piteștiul era patria Dacia, avea industrie, locuri de muncă și un nivel de trai de invidiat.

În nici 30 de ani am ajuns un oraș părăsit. Părăsit de tineri, de oameni gospodari, de primari, de autorități, de oportunități. Din pol industrial, am ajuns să fim printre puținele municipii care nu au nici măcar un parc industrial.

Dar nici un oraș mai sănătos din punct de vedere al mediului nu suntem, în lipsa industriei de altădată! Puținul spațiu verde e trofeu de vânătoare pentru rechinii imobiliari. Pădurea Trivale, în loc să devină o emblemă a acestui oraș, a fost predată de către administrațiile PSD în brațele samsarilor, să nu mai avem loc să plimbăm un cărucior. Am betonat tot, până și ultimul petec de verdeață din cartiere. Am retrocedat tot!

Până și FC Argeș ne-a fost confiscat de către politicienii care, pe bani publici, se joacă de-a patronii. Halul în care ne-au adus echipa nu mai necesită niciun comentariu.

Nu avem nici spitale civilizate, nici școli moderne, nici grădinițe și creșe suficiente. Avem puține locuri de muncă decente.

Mai bine de 30 de ani, timpul a stat în loc la Pitești. Nu și copiii noștri! Am ajuns un oraș al părinților care își văd copiii plecând. Orașul a fost părăsit de cei pe care îi iubim. În ultimii ani, 22.000 de piteșteni cu vârsta între 19 și 39 de ani au schimbat buletinul!

Sunt născut și crescut aici. Aici mi-am crescut familia. Dar copiii mei nu vor putea spune asta și, cel mai probabil, nici copiii tăi.

Ce ne alungă de la noi de acasă? Ce ne face să ne părăsim orașul?

Lipsa de perspectivă.

Cum s-a ajuns aici? Prin furt, delăsare, incompetență, proastă gospodărire și impertinență suverană.

Am fost și suntem conduși de oameni care au luat bugetul pe persoană fizică. La Pitești, carnetul de partid încă face legea. Ești din ,,gașcă” ai parte, ești un simplu cetățean, n-ai parte.

Îți scriu pentru că sunt părinte ca și tine și mă doare să știu că voi avea familia doar de sărbători și în vacanțe, că vom trăi despărțiți de distanțe.

Îți scriu pentru că lucrez aici ca și tine iar dacă nu am plecat este pentru că știu că se pot face multe acasă, la noi.

Îți scriu pentru că sunt gospodar ca și tine și mă revoltă să văd atâta risipă, în timp ce buzunarele lor sunt din ce în ce mai pline.

Îți scriu pentru că știu că te-ai săturat. Și mai știu că nu este totul pierdut. Mulți am văzut ce înseamnă administrații performante aici, în țară. Mulți dintre noi ne vrem orașul înapoi.

Vestea bună este că nu suntem singuri. Ne avem unii pe alții. Am învățat, ușor-ușor, să fim uniți și conștienți de puterea lui ÎMPREUNĂ.

ÎMPREUNĂ putem învinge orice mașină de partid blindată cu bani și oameni cumpărați cu funcții la stat.

Eu sunt Mihai Coteț, consilierul tău în Consiliul Local Pitești. Dar înainte de toate sunt piteștean, sunt cetățean, îmi pasă. Te aștept alături de mine, pentru că doar  ÎMPREUNĂ putem schimba acest oraș. O datorăm copiilor noștri. Ne-o datorăm nouă.

Adauga comentariu