În cazul stației de autobuz de pe ,,Gheorghe Doja”, PSD a spus-o clar: nu se deranjează pentru ,,două blocuri”! Aceasta este concluzia după ce, în Consiliul Local, am solicitat reînființarea stației de pe Strada ,,Gheorghe Doja”.

De un an, locuitorii din acea zonă (care nu, nu încap în cele două blocuri din capul primarului!), plus sutele de studenți care frecventează cursurile facultății din zonă, sunt mințiți că lucrurile se vor rezolva.

Convinși că ,,primarul de cuvânt” este… de cuvânt doar în flyerele electorale, la solicitarea disperată a oamenilor, am încercat să convingem autoritatea locală de necesitatea acestui demers. ,,Lucrurile se vor rezolva în mai” – a avansat un nou termen primarul PSD pe care, în mod evident, nu avem cum să-l mai credităm cu vreo încredere.

Tot anul trecut am căutat soluții cu cei din conducerea Publitrans, sperând să găsim o variantă de compromis până la finalizarea lucrărilor de amenajare a zonei de transfer. Părea că am ajuns la un consens, până când proiectul a ajuns pe masa Executivului. Și atunci s-a dat (din nou!) comandă politică: proiectul nu trece!

Acesta este motivul pentru care, în ședința de Consiliul Local, directorul (cât se poate de politic) de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport și cel de la Publitrans s-au chinuit să livreze toată motivele pentru care… nu se poate. Sau se poate, dar recurgând la cele mai costisitoare variante.

Am aflat că este nevoie de introducerea unui nou autobuz electric, lucru care s-ar traduce prin plata a 70.000 de lei lunar, iar Publitrans trebuie să gândească în termeni de profitabilitate. Problema este că, atunci când a solicitat subvenția de 8,7 milioane de euro, directorul Publitrans a schimbat placa, susținând că instituția sa prestează un serviciu social.

S-a propus mărirea timpilor de așteptare de la 11 la 14 minute, pentru a nu fi nevoie de un nou autobuz. Ni s-a spus că s-ar aglomera foarte tare autobuzele. Când a fost întrebat de ce are nevoie de o subvenție atât de mare și unde mai este profitabilitatea societății, conducerea Publitrans a spus că autobuzele mai circulă câteodată și goale. Brusc, a dispărut aglomerația!

Ni s-a mai spus că fix pentru a ajunge la stația de pe ,,Gheorghe Doja”, autobuzelor electrice li s-ar termina, brusc, autonomia.

Argumente jenante, dublă măsură și politică mai mult decât este permis într-o administrație publică!

Acum că are și oficial majoritatea în Consiliul Local Pitești, prin achiziționarea la bucată a consilierilor demult antamați, primarul PSD poate tăia și spânzura după bunul plac.

Știu că piteștenii au apelat înainte, prin nenumărate petiții, la primarul PSD, și au fost tratați cu același dispreț. Ce contează ,,două blocuri” de pe ,,Doja”, vorba consilierilor PSD!

Noi am făcut, uman și legal, tot ce ne-a stat în putință. Și o vom face în continuare chiar dacă, ca în cazul de față, ne luptăm aproape în fiecare ședință cu orgoliul unui primar care se opune la orice idee care vine dinspre PNL, în sprijinul cetățenilor.

Adauga comentariu